Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου ξεκίνησε σήμερα η ασφαλτόστρωση στο κομμάτι του δρόμου από την οδό Ιερολοχιτών μέχρι την λεωφόρο Ικάρου, βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Χάρη Μαμουλάκη και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο συγκεκριμένο δρόμο υπήρχε καθυστέρηση των εργασιών επειδή δε γινόταν η καταβολή των χρημάτων στον ανάδοχο του έργου. Η επίσκεψη του δημάρχου στην Αθήνα και η συναντήσεις που είχε, με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Βούτση και τη διοίκηση της ΕΕΤΑ, ξεμπλόκαρε τη χρηματοδότηση και έτσι το έργο συνεχίζεται πλέον κανονικά.

Νωρίτερα ο κ. Λαμπρινός επισκέφθηκε την πλατεία Κορνάρου όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανάπλασης, σύμφωνα με τις οποίες ενοποιείται η οδός 1866 με το βόρειο τμήμα της πλατείας, αναδεικνύεται το Βαλιδέ Τζαμί και η κρήνη Μπέμπο, ενώ η πιάτσα των ταξί μεταφέρεται στον κεντρικό δρόμο.

Με τις πρώτες εργασίες αποκαλύφθηκε μέρος από το Τούρκικο καλντερίμι, ενώ οι εργασίες γίνονται με προσοχή παρουσία της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Ο κ. Λαμπρινός δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο ενοποιεί το βόρειο τμήμα της πλατείας, που θα αναδειχθεί και θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση σε αυτήν. Σημείωσε ακόμη ότι οι εργασίες γίνονται με προσοχή και σεβασμό στο μνημείο, χαρακτηρίζοντας σημαντική την αποκάλυψη με το Τούρκικο καλντερίμι.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook