Η εμπλουτισμένη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται απόφαση για την εκταμίευση μέρους της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Κι αυτό, όπως εξηγεί ο ίδιος, γιατί θα πρέπει προηγουμένως να γίνει τεχνική επεξεργασία των μέτρων και να υπάρξει έγκριση από τους εκπροσώπους των δανειστών, τους θεσμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει καμία συζήτηση σε επίπεδο ομάδας εργασίας του Eurogroup και φυσικά δεν υπάρχει εικόνα για τις επιπτώσεις των μέτρων. Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, πρώτα θα αξιολογηθεί το πακέτο από τους εκπροσώπους των θεσμών και μετά θα έρθει στην ομάδα εργασίας του Eurogroup.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι εφικτή η τμηματική εκταμίευση της δόσης των 7,2 δις ευρώ που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα, o ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις.

Σημείωσε, όμως, ότι θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα μέτρα που περιέχονται στην απόφαση του προηγούμενου Eurogoroup καθώς και ότι αυτά θα πρέπει να είναι κοστολογημένα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να γίνει συζήτηση και αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Εurogroup της Δευτέρας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση μέρους της δόσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook