Την αναδιάρθρωση της Super League με την αύξηση των ομάδων από 16 σε 20 μόνο για την προσεχή σεζόν προτείνει μέσω επιστολής του που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νίκος Τζώρτζογλου.

Ο κ. Τζώρτζογλου μέσο της επιστολής του προτείνει να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις των ομάδων για τη σεζόν 2010-2011 εκτός από αυτές που θα πάρουν μέρος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να προχωρήσει η ΕΠΟ σε αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με την αύξηση των ομάδων σε 20 για την Super League αυστηρά και μόνο για τη σεζόν 2011-2012 στην οποία ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ προτείνει να πέσουν τέσσερεις ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία και να ανέβουν δύο από την Football League ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 οι ομάδες στη Super League να γίνουν 18.

Σχετικά με το θέμα των πλαστογραφήσεων των ομάδων στους φακέλους που κατέθεσαν ο κ. Τζώρτζογλου λόγω του ότι φαίνεται να εμπεριέχονται αρκετές ομάδες σε αυτή την ιστορία προτείνει να επιβληθεί σε όλες το πρόστιμο των 50.000 ευρώ και να μην υπάρξει υποβιβασμός ομάδας.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΕΠΣΗ προς την ΕΠΟ αλλά και τα άλλα αρμόδια όργανα της πολιτειακής και αθλητικής ηγεσίας της χώρας :

ΠΡΟΣ

1.-ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
2.-ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
3.-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
4.- ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
5.- SUPER LEAGUE
6.-FOOTBALL LEAGUE 1
7.- FOOTBALL LEAGUE 2
8.-ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΣ
9.-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
10.-Μ.Μ.Ε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Kύριε Πρόεδρε

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, απευθύνουμε την ακόλουθη επιστολή προς όλες τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και προς κάθε αρμόδιο φορέα και οργανισμό του Ελληνικού κράτους με την πεποίθηση ότι έχουν την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να συμβάλλουν στην επίλυση των χρόνιων και ΟΞΥΜΕΝΩΝ κατά την χρονική αυτή περίοδο, δημιουργημένων προβλημάτων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ως Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Η. δέχομαι καθημερινά από όλους σχεδόν τους ανθρώπους της περιοχής μου, φίλαθλους και μη, όχι πλέον την αγανάκτηση αλλά την παγιωμένη πεποίθηση της δυναμικής αντίδρασης με κάθε μέσο.

Όλοι μας βιώνουμε την οδυνηρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας τα τελευταία έτη ως αποτέλεσμα πράξεων και παραλείψεων πολιτικών οργάνων των τελευταίων δεκαετιών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τους θεσμούς απέκτησαν «officia» φρονώντας παραλογιζόμενοι ότι έχουν την εξουσία και ως εκ τούτου την δύναμη (του αφέντη) να επιβάλλουν τις όποιες απόψεις τους. 

Αγνοούν ότι στις ευνομούμενες κοινωνίες ζουν, δρουν και αναπτύσσονται και υγιείς άνθρωποι οι οποίοι με το έργο τους έχουν καταξιωθεί οικονομικά και κοινωνικά στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον τους. Υπάρχουν αρκετά γνωστά ονόματα τέτοιων ανθρώπων οι οποίοι έχουν στηρίξει οικονομικά και πνευματικά την καλλιέργεια του αθλητισμού σε επαγγελματικό και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Οι άνθρωποι αυτοί (που είναι πολλοί) όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν οποιονδήποτε «ΑΥΤΟΚΛΗΤΟ ΣΩΤΗΡΑ» να εκμεταλλευτεί την ανιδιοτελή οικονομική τους προσφορά στον τομέα του αθλητισμού και είμαστε σε θέση να γνωρίζομε, τουλάχιστον σε ότι αφορά το Ηράκλειο και την περίπτωση του ΟΦΗ, ότι θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο προς αποκατάσταση της αλήθειας και επικράτησης του δικαίου που στην συγκεκριμένη περίπτωση συμπίπτει και με το ηθικό.

Και μηνύματα τέτοια έρχονται και από άλλες περιοχές της χώρας. Οι ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίως ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ (είτε εντός της Ομοσπονδίας είτε εκτός) και εννοούμε τα θέματα αδειοδοτήσεων, πλαστογραφίες εγγράφων, ύποπτα και ελεγχόμενα παιγνίδια, μη νόμιμες συστάσεις επιτροπών, αναιτιολόγητες αποφάσεις, αδιαφάνεια, έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα.

Στα παραπάνω για να είμαστε ακριβοδίκαιοι συντέλεσαν με τις συμπεριφορές τους και πολλοί άλλοι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι με τα του ποδοσφαίρου και όχι μόνο η Ομοσπονδία.

Είναι, επομένως, επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση διεξόδου από το αδιέξοδο που έχομε περιέλθει. Έστω προσωρινά ώστε να δοθεί η δυνατότητα και το χρονικό περιθώριο μετά από διάλογο να επέλθουν οριστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα.

Η παρατεταμένη υπεκφυγή λήψεως αποφάσεων κάθαρσης και εξυγίανσης του χώρου του ποδοσφαίρου συντηρεί το κλίμα πανικού στις τάξεις των ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ και επιτείνει την αγανάκτηση του φίλαθλου -και όχι μόνο – κόσμου, κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο βομβαρδισμός καθημερινά με νέα επιβαρυντικά φορολογικά μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο σε τέτοιες περιπτώσεις ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω και συναισθανόμενοι το αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει αυτές οι καταστάσεις, καταθέτουμε κάποιες προτάσεις, (εν γνώσει μας ίσως και παράτυπες τι όμως μπορεί να γίνει και δεν είναι παράτυπο?) πιστεύοντας ότι θα βοηθήσουν άμεσα, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν μπορούν να επέλθουν κάποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις :

1.Να μη ληφθούν υπόψη οι αδειοδοτήσεις παρά μόνο για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα Κύπελλα Ευρώπης.

2. Να προχωρήσει η ΕΠΟ σε αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ως εξής: Αυστηρά και μόνο για την περίοδο 2011-2012 και μόνο να αυξηθούν οι ομάδες στη SUPERLEAGUE σε είκοσι (20). Για την επόμενη περίοδο 2012-2013 να υποβιβαστούν από τη SUPER LEAGUE τέσσερις (4) ομάδες και να προβιβαστούν από τη FOOTBALL LEAGUE 1 μόνο δύο(2) ώστε να σταθεροποιηθεί η πρώτη κατηγορία σε μόνιμη βάση στις δέκα οκτώ (18) ομάδες.

3. Σχετικά με το θέμα των πλαστογραφήσεων δεδομένου ότι εμπλέκονται πολλές ομάδες και σε συνδυασμό με την πρώτη πρόταση να εφαρμοστεί το άρθρο 20 παρ.1β του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και να επιβληθεί εφάπαξ πρόστιμο 50.000 € σε όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες .

Οι προτάσεις μας αυτές πρέπει να τύχουν άμεσης εφαρμογής ώστε να δοθεί η δυνατότητα απεμπλοκής και ομαλής επαναλειτουργίας των πρωταθλημάτων.
Προτρέπουμε όλες τις Ενώσεις να συνταχθούν και να στηρίξουν την Επιστολή Πρόσκλησης με τις προτάσεις που εισηγούμαστε σ’ αυτήν στους Αρμόδιους Φορείς.

Καλούμε συγχρόνως τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων στις 9 Ιουλίου για να συζητήσομε και να επικυρώσομε και πιθανόν να βελτιώσομε με απόφαση τις ανωτέρω προτάσεις .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook