«Η λέξη αθώος δεν ακούστηκε μέσα στο δικαστήριο» ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της δίκης Κασιδιάρη.

Η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ποιοι είναι οι στόχοι της Χρυσής Αυγής» και μίλησε για πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Η βουλευτής ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα της δίκης, με απαλλαγή λόγω παύσης της ποινικής δίωξης, το οποίο πιθανότατα θα ήταν διαφορετικό αν η ίδια είχε μηνύσει τον Ηλία Κασιδιάρη, και απάντησε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της να το κάνει.

Επανέλαβε δε ότι αποφάσισε να δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

To KKE σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει πρόκληση την απόφαση του δικαστηρίου, και επισημαίνει: «Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους.»

To ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Αυτοκτονική για την δημοκρατία μας η απαλλαγή Κασιδιάρη για τον δημόσιο προπηλακισμό της βουλευτού κ. Λιάνας Κανέλλη. Τι μήνυμα στέλνεται προς τους κάθε λογής θρασύδειλους φασίστες;»

Η απολογία Κασιδιάρη

«Δεν υπήρξαν γροθιές. Μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, απολογούμενος στο δικαστήριο για την επίθεση εναντίον της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στο πλατό της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε προκλητικός, αναφέροντας ότι «θα ζητούσα συγγνώμη, αν δεχόμουν μία συγγνώμη (σ.σ. από την Κανέλλη)»!

«Θα αναφερθώ μονο στα πραγματικά περιστατικά. Οχι, ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του για να χτυπήσει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμή. Και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρας που χτυπάει γυναίκες πολλές φορές» είπε κατά την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγω από την εκπομπή».

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του απέναντι στη Ρένα Δούρου, ο Ηλ. Κασιδιάρης είπε: «Είχα μια ακραία αντίδραση. Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω και εκείνη τη στιγμή δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα (σ.σ. από τη Λιάνα Κανέλλη). Δεν υπήρξαν γροθιές. Ήταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα» ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης.

«Ήταν μια λανθασμένη ενέργεια. Αλλά για να κριθώ, πρέπει προηγουμένως να δείτε ποια ήταν η κίνηση που με έφερε σε αυτο το σημείο» συνέχισε.

    Εισαγγελέας: Τι κάνατε μετά το περιστατικό;
    Κασιδιάρης: Έφυγα. Ούτε χτύπησα κανέναν, ούτε τίποτε.
    Εισαγγελέας: Προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή με την κ. Κανέλλη;
    Κασιδιάρης: Οχι, βρήκα τοίχο απέναντί μου.
    Εισαγγελέας: Γιατι δεν ζητήσατε μια συγγνώμη;
    Κασιδιάρης: Θα ζητούσα, αν δεχόμουν μία συγγνώμη!

Κανέλλη: Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο

«Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω και ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι, να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές» είπε στην κατάθεσή της η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κ. Κανέλλη ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγειά της. «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη» είπε η βουλευτής. «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook