Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους και με οδηγό την ευαισθησία τους για την πόλη, τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σούδας συνδύασαν τεχνολογία και ανάγκες του ανθρώπινου περιβάλλοντος και έφεραν το σχολείο τους στην τρίτη πανελλαδικά θέση σε διαγωνισμό ρομποτικής!

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα: «Η δική μου πόλη», οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας, έφτιαξαν ένα σύστημα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Η Ειρήνη Φραγκεδάκη, η Σύρμα Ειρήνη Χατζηγεωργίου, ο Αμάραντος-Εμμανουήλ Παγιαυλάς και ο Βασίλης Χατζηγεωργίου με την καθοδήγηση του δασκάλου πληροφορικής Βαγγέλη Σαρτζετάκη διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν πρώτα σε επίπεδο Κρήτης βάζοντας έτσι πλώρη για την Αθήνα, όπου διεξήχθη ο τελικός διαγωνισμός με όλους τους διακριθέντες.

Στον τελικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι μαθητές του 1ου δημοτικού Σούδας, κατέκτησαν την τρίτη θέση και αποτέλεσαν τα μοναδικά παιδιά που “σήκωσαν κύπελλο” σε επίπεδο Κρήτης αλλά και περιφέρειας Ελλάδας, καθώς τα δυο πρώτα σχολεία που διακρίθηκαν ήταν από την Αθήνα.

Τα παιδιά χάρισαν περηφάνια στις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους και φυσικά… έβγαλαν ασπροπρόσωπα τα Χανιά!

Η διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αφορούσε αποκλειστικά μαθητές του Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών και είχε στόχο να μεταφέρει στους μαθητές του δημοτικού σχολείου, έννοιες και αξίες όπως ομαδικότητα, ευγενής συναγωνισμός, πρόοδος, καινοτομία, τεχνολογία, δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων.

Μεγάλοι χορηγοί ήταν ο ΟΤΕ και η Cosmote.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook