Οι  άφθονες βροχοπτώσεις από την αρχή του χρόνου, μπορεί να προκάλεσαν πολλές καταστροφές και προβλήματα, όμως – μαζί με τις πηγές των Μεσκλών – συνέβαλαν στο να γεμίσει το φράγμα Βαλσαμιώτη.

Οι εικόνες που ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, από  το drone της ομάδας Chania aerial creations είναι αποκαλυπτικές.

 

Τώρα εκείνο που απομένει είναι να κατασκευαστεί ο υπόγειος αγωγός που θα διοχετεύει το νερό του φράγματος, ο οποίος λόγω του κόστους που φτάνει έως τα 4 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ενταχθεί σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο μεταξύ και για να μην βλέπουμε απλά το φράγμα γεμάτο, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, προχωρά στην εγκατάσταση ενός επίγειου αγωγού, με τον οποίο προσωρινά, θα διοχετεύεται το νερό του φράγματος στο δίκτυο άρδευσης από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Κολυμπάρι.

Με δυναμικότητα έως και 6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, το νερό του φράγματος Βαλσαμιώτη, θα μπορούσε να λύσει προβλήματα λειψυδρίας και σε άλλες περιοχές , αρκεί σε αυτές να διαχωριστούν τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης.

Το δεδομένο είναι πως μετά από πολλές…..δεκαετίες, το έργο που είχε οραματιστεί ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αφού πέρασε από χίλια μύρια κύματα, από φέτος θα αποτελεί μια πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook