Τελευταία ενημέρωση: 12:00

Μάρτυρες μιας ακόμη φονικής επίθεσης σε βάρος αδέσποτων έγιναν το πρωί Χανιώτες, στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Άγνωστος ή άγνωστοι έριξε/αν φόλες με αποτέλεσμα στην οδό Νικηφόρου Φωκά ένας σκυλος να βρει φριχτό θάνατο. Ο βασανισμός του ζώου πριν καταλήξει ήταν ορατός στους περαστικούς που κατέγραψαν μάλιστα σε βίντεο τις σκληρές εικόνες (επιλέξαμε να μην το δημοσιοποιήσουμε ακριβώς εξαιτίας της φρίκης που προκαλούν οι εικόνες)

Στοχευμένη προσπάθεια εξόντωσης των αδέσποτων ενόψει τουριστικής σεζόν;

Το περιστατικό αυτό  έγινε αφορμή να’ρθουν στην επιφάνεια ανάλογες βιαιότητες σε βάρος αδέσποτων καθώς τις τελευταίες ημέρες το κέντρο των Χανίων και ειδικά το Παλιό Λιμάνι έχει γεμίσει με δηλητηριώδη δολώματα.

Κάτοικοι που είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε τέτοιου είδους βαρβαρότητες, ενημέρωσαν τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μπομπολάκη ανέφερε στο Flashnews.gr, ότι το τελευταίο διάστημα οι δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων στο κέντρο των Χανίων, σε μια ακτίνα από το Παλιό Λιμάνι των Χανίων μέχρι και την Σπλάντζια, παρουσιάζουν έξαρση

Καθημερινά σημείωσε υπάρχουν αναφορές για τέτοια περιστατικά και δεν διστάζει να κάνει λόγο για στοχευμένη προσπάθεια κάποιων και όχι για μεμονωμένα περιστατικά.

“Δεν είναι τυχαία γεγονότα. Δείχνει οργανωμένη προσπάθεια. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ενόψει της τουριστικής περιόδου, τα κρούσματα δηλητηριάσεων ζώων αυξάνονται. Ίσως κάποιοι θέλουν να “καθαρίσουν” την πόλη με αυτόν τον τρόπο”

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό  και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων, ζητά την παρέμβαση του Δήμου Χανίων και των αστυνομικών αρχών για να μην επαναλειφθούν ανάλογα περιστατικά.

Μετά και το τελευταίο περιστατικό, η κ. Μπομπολάκη ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Γεωργακάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μαράκη, καθώς η αποτροπή ανάλογων περιστατικών είναι σύνθετη.

Το Σάββατο το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το ζήτημα μεταξύ της κ. Μπομπολάκη και του Αστυνομικού Δειυθυντή Χανίων.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 15 ημέρες έγιναν δύο συσκέψεις, μια στο Δήμο Χανίων και μια στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για το θέμα των αδέσποτων ενώ δυστυχώς η Κρήτη βρίσκεται συχνά στο προσκήνιο με ανάλογες βιαιοπραγίες σε βάρος ζώων.

Ελένη Ζουμαδάκη/[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook