Ένα ακόμη επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνουν από κοινού το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ρούβα κι ο Δήμος Γόρτυνας, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.  Το συγκεκριμένο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα έχει ως τίτλο: «Γεωργία – Περιβάλλον - Εναλλακτικές Καλλιέργειες» και απευθύνεται σε  όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως επαγγέλματος ( αγρότες,  μικροκαλλιεργητές, φοιτητές, εμπόρους, υπαλλήλους, φορείς κτλ.), οι οποίοι κατά τη διάρκεια του θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για διάφορα θέματα όπως η διαχείριση στερεών υπολειμμάτων και αποβλήτων, η υπολλειμματικότητα και η σωστή χρήση των  φυτοφαρμάκων σε αγροτικά προϊόντα για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος, η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων όπως αυτή σήμερα γίνεται (Διαδικασία αδειοδότησης και απαιτήσεις της νομοθεσίας, προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και παρακολουθείται από Υπηρεσίες και φορείς, η οργάνωση αντιμετώπισης προβλημάτων λειψυδρίας, πλημμυρών, υφαλμύρινσης και εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης, ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Υδάτων, καθώς και η Τιμολογιακή πολιτική υδατικών πόρων και η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 15:30 μ.μ. και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μεγάρου Αγίας Βαρβάρας. Όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές, αμέσως μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει επίσκεψη με λεωφορείο σε καλλιέργεια αλόης που βρίσκεται στην περιοχή του Τσούτσουρα. Εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν για εναλλακτικές καλλιέργειες στην Κρήτη.

Να σημειωθεί πως η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες που θα θελήσουν να λάβουν μέρος, στους οποίους θα διανεμηθεί και το ανάλογο πληροφοριακό υλικό. Στο τέλος θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου! Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 28940 41227 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα  http://kpe-rouva.ira.sch.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

15:00-15:30   Προσέλευση

15:30-16:00   Χαιρετισμός Δημάρχου Δήμου Γόρτυνας κου Σχοιναράκη Νικόλαου

16.00-16:45   Θρασύβουλος Μανιός,  Δρ., Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΤΕΙ     Κρήτης,

                       «Διαχείριση Στερεών Υπολειμμάτων και Αποβλήτων»

16.45-17.30    Μαρία Μεντζάκη, Περιφερειακό  Κέντρο Προστασίας Φυτών Και

                       Ποιοτικού Ελέγχου - ΠΕ Γεωπόνων- Τμηματάρχης φυτοπροστασίας,

                       «Υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε  αγροτικά προϊόντα»

17.30-18.15    Εμμανουήλ Μαυράκης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Υδάτων

                       Της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ΠΕ Χημικός Μηχανικός- Msc, 

                       «Ορθολογική Διαχείριση Των Υδάτινων  Πόρων Στη Γεωργία»

18.15-18.45    Διάλειμμα – καφές - βουτήματα

18.45-19.45    Μετάβαση στον Τσούτσουρα με λεωφορεία

19.45-20.30    Ηλίας Χρονάκης, Αγρότης - Καλλιεργητής αλόης, Η καλλιέργεια της

                       Αλόης: μια νέα  καλλιέργεια στην Κρήτη»

20.30-21.00    Ερωτήσεις

21.00               Δείπνο

                        Λήξη Σεμιναρίου – Επιστροφή στην Αγία Βαρβάρα