Πρωτοφανή επεισόδια για το ήρεμο Βανκούβερ του Καναδά ακολούθησαν την ήττα της ομάδας της πόλης σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου, οδηγώντας στον τραυματισμό περίπου 150 ατόμων και σε συλλήψεις σχεδόν 100 για τις ταραχές.

Αρκετά καταστήματα λεηλατήθηκαν ενώ εξαγριωμένοι οπαδοί έστησαν οδοφράγματα με φλεγόμενα αυτοκίνητα, μην διστάζοντας να επιτεθούν ακόμη και με μαχαίρια.

Ανάμεσα στους τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης, τρεις έχουν υποστεί τραύματα από μαχαίρια ενώ ένας τέταρτος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από τραύμα στο κεφάλι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα μεταξύ των Boston Bruins και των Canucks στο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου Stanley Cup, στον οποίο οι πρώτοι, που ήταν και η φιλοξενούμενη ομάδα,  κέρδισαν  με 4-0.Οι εξαγριωμένοι οπαδοί άρχισαν να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα, να βάζουν φωτιές και να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων ενώ γρήγορα ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις και, τελικά, οι συμπλοκές με την αστυνομία.

Οι ταραχές και οι λεηλασίες έγιναν σε ακτίνα δέκα τετραγώνων από την περιοχή με τα περισσότερα καταστήματα. Εικόνες δείχνουν ακόμη και νεαρές κοπέλες να συμμετέχουν, εφορμώντας σε μαγαζιά ρούχων και μακιγιάζ και αφαιρώντας ό,τι μπορούσαν να κουβαλήσουν.