Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι έχουν «τη βεβαιότητα» πως το στέλεχος του βακτηρίου E.coli που ευθύνεται για τη νοσηλεία επτά παιδιών στη βόρεια Γαλλία σε  νοσοκομείο της πόλης , δεν είναι το ίδιο με αυτό που προκάλεσε την επιδημία στη Γερμανία.

«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι δεν είναι το ίδιο στέλεχος με αυτό που είχαν τα φύτρα στη Γερμανία», δήλωσε ο Ντανιέλ Λενουάρ, γενικός διευθυντής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας (ARS) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λίλ.

Επτά παιδιά νοσηλεύονται  με σοβαρή τροφική δηλητηρίαση που συνδέεται με σπάνιο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, μετά την κατανάλωση μπιφτεκιών από κρέας που είχε εισαχθεί από τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Πρόκειται για κατεψυγμένα μπιφτέκια της μάρκας \”Steaks Country\” που πωλούνται στα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας Lidl.

Το έβδομο παιδί εισήχθη την Πέμπτη το απόγευμα  στο πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο της Λίλ, λόγω μόλυνσής του από στέλεχος του βακτηρίου E.coli, αφού κατανάλωσε ύποπτα μπιφτέκια, ανακοίνωσε επίσης η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας.

Το παιδί αυτό παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα με τα έξι άλλα που νοσηλεύονται από χθες, κυρίως αιμορραγικές διάρροιες, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Και τα επτά παιδιά που νοσηλεύονται είχαν καταναλώσει ύποπτα μπιφτέκια, σημείωσε εκπρόσωπος της ARS, αντικρούοντας πληροφορία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η γαλλική εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών αυτών SEB, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον ένα από τα παιδιά αυτά δεν είχε καταναλώσει από τα μπιφτέκια που θεωρούνται ύποπτα.

Η επιδημία που προκλήθηκε πρόσφατα στη Γερμανία από στέλεχος του βακτηρίου E.coli οφειλόταν σε βιολογικά φύτρα που είχαν παραχθεί στη χώρα αυτή.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα σήμερα ότι καταγράφηκε κι άλλος θάνατος στη Γερμανία από την επιδημία αυτή, με τον οποίο ανέρχεται σε 38 ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα αυτή και σε συνολικά 39 στην Ευρώπη.

Το ομοσπονδιακό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ που ανακοίνωσε το νέο απολογισμό επεσήμανε ωστόσο ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του θανατηφόρου στελέχους του βακτηρίου E.coli στη χώρα «βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από προηγουμένως».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook