Αποτυχημένη χαρακτήρισε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου των οικονομικών ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ. κ Σήφης Βαλυράκης. Με δηλώσεις του στο Flashnews. gr o κ. Βαλυράκης τόνισε μεταξύ άλλων \”οτι με το νέο κυβερνητικό σχήμα έχουν διορθωθεί αρκετές αδυναμίες, και κυρίως δε, αλλάζει ριζικά το οικονομικό επιτελείο το οποίο με την παρουσία του Ε. Βενιζέλου αναβαθμίζεται στο επίπεδο της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης\”

Πάντως ο κ. Βαλυράκης σημειώνει οτι ενώ η \”πρόταση ήταν για ευρύτερες συνεργασίες κατά κάποιο τρόπο κλεινόμαστε σε εσωτερικούς όρους διαχείρισης\”. Θα προτιμούσα τονίζει ο κ. Βαλυράκης \”ένα μεγαλύτερο άνοιγμα και σε άλλες δυνάμεις που θα συμφωνούσαν σε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη, και διαχείρισης του πολύ σημαντικού προβλήματος της δημοσιονομικής κρίσης.

 Σε ότι αφορά την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βαλυράκης επισημαίνει ότι \”μπαίνει μια νέα ηγεσία με βασικό ζήτημα τη διαπραγμάτευση απέναντι στην  Ε.Ε και ασφαλώς την καλύτερη εσωτερική διαχείριση\”.

Σε ερώτηση του Flashnwes. gr για τα όσα προηγήθηκαν του ανασχηματισμού το τελευταίο διήμερο αναφέρει \”ότι οι τελευταίες ημέρες μας έκαναν σοφότερους. Εδώ τονίζεται μια ανεπάρκεια  -το λέω σε γενικότερους όρους – στην ηγεσία της χώρας. όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα δεν μπορεί να μην προσφεύγουν οι ηγεσίες όλων των κομμάτων σε μια προσπάθεια κοινής αντιμετώπισης. Το να αντιμετωπίζεις πλήρη άρνηση από τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων σε μια έκκληση για κοινή προσπάθεια είναι απογοητευτικό\”. Αναφορικά με την αντίδραση των Αγανακτισμένων και το αν οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα τον ηρεμήσουν απάντησε οτι αυτό θα συμβεί μόνο αν θα δει αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του, ελπίδα και προοπτική.\”

Τέλος ο κ. Βαλυράκης, σημείωσε ότι \” η χώρα αγωνίζεται σε όρους επιβίωσης. Αυτή  η κρίση δεν πρέπει να φθάσει στα θέματα άμυνας , κυριαρχίας και ασφάλειας της χώρας\”, ενώ σχολιάζοντας τη συμμετοχή από την Κρήτη μόνο του κ. Όθωνα στο νέο κυβερνητικό σχήμα σημείωσε οτι θα μπορούσε η περιφέρεια του νησιού να έχει μια πιο δυναμική εκπροσώπηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook