Την εκτίμηση πως με το νέο κυβερνητικό σχήμα διορθώθηκαν αδυναμίες, κυρίως στο οικονομικό επιτελείο, έκανε ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Σήφης Βαλυράκης. Για αποφασιστικό ανασχηματισμό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών κάνει λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Φραγκίσκος Παρασύρης. \”Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές\” δήλωσε ο Βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ κ.Γιάννης Πλακιωτάκης. Στην κατάργηση του υπ.Ναυτιλίας εστιάζεται η δήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗΣΥ κ.Λευτέρη Αυγενάκη.

Σήφης Βαλυράκης 

Αποτυχημένη χαρακτήρισε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου των οικονομικών ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ. κ Σήφης Βαλυράκης.
Με δηλώσεις του στο Flashnews. gr o κ. Βαλυράκης τόνισε μεταξύ άλλων \”οτι με το νέο κυβερνητικό σχήμα έχουν διορθωθεί αρκετές αδυναμίες, και κυρίως δε, αλλάζει ριζικά το οικονομικό επιτελείο το οποίο με την παρουσία του Ε. Βενιζέλου αναβαθμίζεται στο επίπεδο της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης\”.
Πάντως ο κ. Βαλυράκης σημειώνει οτι ενώ η \”πρόταση ήταν για ευρύτερες συνεργασίες κατά κάποιο τρόπο κλεινόμαστε σε εσωτερικούς όρους διαχείρισης\”
Θα προτιμούσα τονίζει ο κ. Βαλυράκης \”ένα μεγαλύτερο άνοιγμα και σε άλλες δυνάμεις που θα συμφωνούσαν σε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη, και διαχείρισης του πολύ σημαντικού προβλήματος της δημοσιονομικής κρίσης.
Σε ότι αφορά την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βαλυράκης επισημαίνει ότι \”μπαίνει μια νέα ηγεσία με βασικό ζήτημα τη διαπραγμάτευση απέναντι στην Ε.Ε και ασφαλώς την καλύτερη εσωτερική διαχείριση\”.
Σε ερώτηση του Flashnews. gr για τα όσα προηγήθηκαν του ανασχηματισμού το τελευταίο διήμερο αναφέρει ότι \” οι τελευταίες ημέρες μας έκαναν σοφότερους. Εδώ τονίζεται μια ανεπάρκεια – το λέω σε γενικότερους όρους – στην ηγεσία της χώρας. Όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα δεν μπορεί να μην προσφεύγουν οι ηγεσίες όλων των κομμάτων σε μια προσπάθεια κοινής αντιμετώπισης.

Το να αντιμετωπίζεις πλήρη άρνηση από τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων σε μια έκκληση για κοινή προσπάθεια είναι απογοητευτικό\”. Τέλος ο κ. Βαλυράκης, σημείωσε ότι \” η χώρα αγωνίζεται σε όρους επιβίωσης. Αυτή η κρίση δεν πρέπει να φθάσει στα θέματα άμυνας , κυριαρχίας και ασφάλειας της χώρας\”, ενώ σχολιάζοντας τη συμμετοχή από την Κρήτη μόνο του κ. Όθωνα στο νέο κυβερνητικό σχήμα σημείωσε οτι θα μπορούσε η περιφέρεια του νησιού να έχει μια πιο δυναμική εκπροσώπηση.

Φραγκίσκος Παρασύρης 

\” Συνεχίζοντας, το δρόμο του καθήκοντος και της εθνικής ευθύνης ο πρωθυπουργός της Χώρας Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε έναν αποφασιστικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

 Ο ανασχηματισμός αυτός ανταποκρίνεται στην απαίτηση των καιρών για άμεσες και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις που θα δρομολογήσουν το ιστορικό άλμα εξόδου της χώρας από τα αδιέξοδα που την κατατρέχουν.

 Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι το νέο επιτελικό κυβερνητικό σχήμα διαθέτει ως ισχυρό πολιτικό κέντρο την κυβερνητική επιτροπή και παντρεύει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, τόσο από άποψη ανανέωσης όσο και από άποψη πείρας.

Είναι ανάγκη πλέον να προχωρήσουμε με άμεσα βήματα αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά την παρούσα πολύμορφη κρίση. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει διότι πολλοί είναι οι κίνδυνοι που καιροφυλακτούν.

Είμαι βέβαιος ότι με τον Γιώργο Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας και του νέου κυβερνητικού σχήματος η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλου του άξιους συναδέλφους που συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση. Εύχομαι ούριος άνεμος να συνοδέψει την πορεία τους.\”

Γιάννης Πλακιωτάκης 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε “στο ίδιο έργο θεατές”. Μετά από είκοσι (20) ολόκληρους μήνες παλινωδιών, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μη μαθαίνει από τα λάθη της. Η εμπορική μας Ναυτιλία δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, μετά και την υπαγωγή της στο νεοσύστατο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

 Ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να κατανοήσει τη σημασία αυτού του νευραλγικού τομέα, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης. Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, δεσμεύεται να φέρει την Εμπορική Ναυτιλία στη θέση που της αρμόζει, δίπλα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Γιατί αυτό που μετρά είναι η αποτελεσματικότητα και όχι οι εντυπώσεις».

Λευτέρης Αυγενάκης 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάργηση του Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας αποτελεί μια ακόμα αρνητική εξέλιξη για την Ελληνική Ναυτιλία. Δυστυχώς, ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο συγκεκριμένος πολύ βασικός, ισχυρός πυλώνας της οικονομίας μας δεν τυγχάνει της προσοχής που πρέπει, υποβιβάζεται και περιορίζεται ξανά υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ της σύστασης ανεξάρτητου και ισχυρού Υπουργείου Ναυτιλίας καθώς ο σημαντικότατος αυτός κλάδος για την εθνική μας οικονομία χρειάζεται έναν ενιαίο και αυτόνομο διοικητικό φορέα. Είναι δεδομένο ότι η Ελληνική Ναυτιλία έχει σημαντικότατη συνεισφορά και μερίδιο στην εθνική μας οικονομία και ως εκ τούτου, κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία οφείλει να υποστηρίζει την περαιτέρω ανάπτυξή της και όχι τον περιορισμό της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook