Η εξέταση του φακέλου του ΟΦΗ από Κυπριακή εταιρία ορκωτών λογιστών έφερε την αντίδραση του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη που μέσω δήλωσης του τονίζει ότι «αγνοούνται για ακόμη μια φορά από την ΕΠΟ οι κανόνες διαφάνειας και ισονομίας και αντικειμενικότητας».

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Ηρακλείου υπογραμμίζει : «αγνοούνται πλήρως οι αρχές και οι κανόνες της χρηστής Διοίκησης, της ισονομίας της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας. Επίσης, ενώ η ΕΠΟ είναι ενήμερη του εγγράφου της εισαγγελίας για τις πλαστές φορολογικές – Ασφαλιστικές Ενημερότητες, δεν τις έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει. Προφανώς, είναι τακτική της ΕΠΟ να λειτουργεί μόνο μέσω διαρροών και επιλεκτικά!».

Ο Δήμαρχος κάλεσε γι’ άλλη μια φορά Πολιτεία και ΕΠΟ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποκαταστήσουν την αδικία που διαπράττεται σε βάρος του ΟΦΗ. Όπως λέει : «Θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όλοι αυτοί ότι το Ηράκλειο και η Κρήτη δεν θα μείνουν απαθείς θεατές στις επιχειρούμενες μεθοδεύσεις. Αν αυτό νομίζουν, διαπράττουν λάθος τεράστιο και ελπίζομε να μην χρειαστεί να το διαπιστώσουν. Απορία του Δημάρχου επίσης είναι γιατί δεν ανοίγουν όλοι οι φάκελοι».

Μηνήσεις από Σύλλογο Μετόχων και νομική υπηρεσία της ΠΑΕ

Η στάση της ΕΠΟ κατά του ΟΦΗ φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τα μέλη του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ αλλά και την νομική υπηρεσία της ΠΑΕ και για αυτό τον λόγο πριν από λίγο ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ και ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Μαρκάκη κατά της ΕΠΟ , του προέδρου της Σοφοκλή Πιλάβιου , του Δημήτρη Σμαϊλη και των μελών της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook