Ορκίστηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τον ανασχηματισμό. Την κυβέρνηση όρκισε ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ υπογράμμισε τις ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης λόγω της οικονομικής κρίσης. 
«Είμαι μέλος μιας κυβέρνησης, η οποία έχει μια ιστορική ευθύνη, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει λόγω του υψηλού χρέους και των υψηλών ελλειμμάτων. Θα πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για τους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να τα καταφέρει. 
» Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση, δεν θα τα καταφέρει αυτή η χώρα. Με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να διαπραγματευτούμε το νέο δάνειο της χώρας που εκκρεμεί. Να διαπραγματευτούμε τους όρους δανεισμού των παλαιότερων δανείων και να αρχίσουμε να μειώνουμε τα ελλείμματα με μεγαλύτερους ρυθμούς μέσα στο 2011-2012 για να μπορέσουμε να καταστήσουμε την ελληνική οικονομία ξανά ανταγωνιστική και ασφαλή. Αυτό είναι το καθήκον όλων μας. Ο δικός μου ρόλος θα είναι ένας μικρός ρόλος μέσα σε ένα κυβερνητικό σχήμα που δίνει μια ιστορική μάχη».
Μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook