Τα δύο τρίτα των κτηρίων της Νέας Υόρκης είναι κατάλληλα για την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ και θεωρητικά θα μπορούσαν να καλύψουν το ήμισυ των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης σε περιόδους υψηλής ζήτησης.

Συγκεκριμένα, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε εκατοντάδες χιλιάδες κτήρια της Νέας Υόρκης θα σήμαινε παραγωγή ενέργειας ισχύος 5.857 μεγαβάτ έναντι των αμελητέων 6,5 μεγαβάτ που παράγουν σήμερα περίπου 400 εγκαταστάσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία λήφθηκαν χάρη σε ένα νέο, ακριβή, διαδραστικό χάρτη που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες της Νέας Υόρκης μπορούν να διαπιστώσουν τη διαθεσιμότητα και την καταλληλότητα όλων των κτηρίων της πόλης, καθώς και να υπολογίσουν τον «ενεργειακό» τους αντίκτυπο.

Η χαρτογράφηση βασίστηκε σε σειρά αεροφωτογραφιών με το σύστημα Lidar.

Το ειδικά εφοδιασμένο με το σύστημα Lidar αεροπλάνο συνέλεξε ακριβείς πληροφορίες για το σχήμα, την κλίση και την επιφάνεια των στεγών της Νέας Υόρκης, καθώς και για τη σκίαση από τα δέντρα και τις κατασκευές του περιβάλλοντος χώρου.

Ο ψηφιακός χάρτης φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του City University της Νέας Υόρκης και μπορείτε να τον συμβουλευτείτε εδώ.

econews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook