Οι καμπύλες που άρχισαν να δημιουργούν όταν ήταν έφηβες ήταν σκέτος εφιάλτης για τις δίδυμες αδερφές από τη Βρετανία που πάσχουν από ανορεξία τα τελευταία 20 χρόνια. Στα 33 τους χρόνια, οι δίδυμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές.

Η Μαρί και η Κέιτ, γιατροί στο επάγγελμα, έβλεπαν τη γυναικεία φύση τους σαν τιμωρία, όπως αναφέρουν στη βρετανική Dailymail. \”Θέλαμε να τιμωρήσουμε τη μαμά και τον μπαμπά που έλεγαν ότι γινόμαστε γυναίκες\”, αναφέρουν σε συνέντευξή τους.

Για ενός τύπου ψύχωση κάνουν λόγο οι δίδυμες, όπου τις έκανε να μετρούν τις θερμίδες που έπαιρναν και τις θερμίδες που έκαιγαν, κάθε μέρα ανελλιπώς. Το αποτέλεσμα αυτού του υποσιτισμού ήταν αναμενόμενο: άρχισαν να χάνουν τα μαλλιά τους και να αποκτήσουν πολλά προβλήματα υγείας, εξαιτίας των οποίων πέρναγαν αρκετό καιρό μέσα στα νοσοκομεία.

Μετά από 20 χρόνια ανορεξίας οι 33χρονες γυναίκες \”ξύπνησαν\”. Συνειδητοποίησαν πως ήρθε η ώρα να καταπολεμήσουν αυτήν την ασθένεια, αλλιώς δε θα καταφέρουν να κρατηθούν στη ζωή για πολλά χρόνια ακόμη.

\”Δεν μπορώ πλέον να περπατήσω. Με πονάει η πλάτη μου, οι καρδιακοί μου παλμοί δεν είναι κανονικοί, έχω οστεοπόρωση και παγκρεατίτιδα\” αναφέρει η Κέιτ, ενώ η αδερφή της, Μαρί, αναφέρει: \”Θέλω τα κόκαλα και τα μαλλιά μου πίσω. Ξέρω ανθρώπους που έχουν φτάσει στην ηλικία των 50 και έχουν ακόμα νευρική ανορεξία. Είμαι αποφασισμένη να μην καταλήξω έτσι\”.

Τώρα οι γυναίκες αυτές κάνουν όνειρα, θέλουν να αποκτήσουν οικογένεια και παιδιά, κάτι που… δυστυχώς οι γιατροί δε μπορούν να υποσχεθούν.

cosmo

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook