Μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια, ατέρμονες συζητήσεις και διαδικασίες, ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία ο αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Αποπηγάδι Χανίων.
Οι τρείς ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 2,55 MW έχουν ήδη συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο της ΔΕΗ στο οποίο και διοχετεύεται το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν.

 
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Αιολική Μουσούρων ΑΕ» κ.Μανώλης Νικηφοράκης πρόκειται για 

«ένα έργο χαμηλής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και με πολλά περιβαλλοντικά οφέλη, του οποίου η αδειοδότηση έχει αρχίσει από το 2003. 
Με τις τρεις αυτές ανεμογεννήτριες ασχολήθηκε το σύνολο του πολιτικού κόσμου του Νομού Χανίων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης, η Βουλή των Ελλήνων, τα ελληνικά δικαστήρια, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και πλήθος άλλων φορέων, οργανισμών και απλών πολιτών. 
Ελπίζουμε η ενέργεια που σπαταλήθηκε, οι τόνοι μελάνης που ξοδεύτηκαν, η εμπειρία που αποκτήθηκε, να έχουν τελικά ευεργετικά αποτελέσματα για τον τόπο.»


Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook