Η επαναλειτουργία της ΕΠΟ από την προσεχή Δευτέρα 20 Ιουνίου αποφασίστηκε στο άτυπο διοικητικό συμβούλιο που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το άνοιγμα της Ομοσπονδίας αυτομάτως θα φέρει και την λύση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες την προσεχή Πέμπτη η Παρασκευή θα υπάρξει νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και εκεί θα αποφασιστεί το τι θα γίνει με τις περιπτώσεις των φακέλων του ΟΦΗ , των Τρικάλων και του Ηρακλή ενώ παράλληλα θα αποφασιστεί και ποιες θα είναι οι ποινές που θα επιβληθούν από την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών για τις ομάδες που προσκόμισαν πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες η δεν κατέθεσαν καθόλου τα συγκεκριμένα έγγραφα αλλά πραγματοποίησαν κανονικά μεταγραφές τον Ιανουάριο του 2011.

Όσο για τους φακέλους του ΟΦΗ , των Τρικάλων και του Ηρακλή ενώ το πρωί οι πληροφορίες έκαναν λόγο για απειλές από την ΟΥΕΦΑ για αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν δεν συμμορφωθούν οι παραπάνω ομάδες με τις αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ από το μεσημέρι και μετά η ΕΠΟ φρόντισε να διαρρεύσει μια διαφορετική διάσταση της είδησης που φαίνεται ότι είναι και η πιο ρεαλιστική.

Με λίγα λόγια η παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ στο θέμα των φακέλων μπορεί να είναι μόνο συμβουλευτική καθώς όπως είχαμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες στο «flashnews.gr» δεν προβλέπεται από πουθενά στο εγχειρίδιο αδειοδότησης τρίτος βαθμός εξέτασης από οποιοδήποτε όργανο.

Αυτό επισήμανε και ο ΟΦΗ στην εξώδικο επιστολή του προς την ΕΠΟ που φαίνεται ότι κατάλαβε ότι και αυτό το τρικ πανικού που επιχείρησε να βγάλει προς τα έξω δεν έπιασε.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στις 3 Ιουλίου θα υπάρξει νέα γενική συνέλευση της ΕΠΟ στην οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν τα θέματα που δεν είχαν προλάβει να αναλυθούν στην προηγούμενη συνέλευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook