Κύκλωμα που προέβαινε σε αγοραπωλησίες βρεφών, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι έχουν ήδη συλλάβει δύο άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι ρουμανικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί, σχετικά με την δράση κυκλώματος αλλοδαπών που έκανε αγοραπωλησίες βρεφών.

Έτσι οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα 25χρονο και μία 30χρονη, οι οποίοι προσποιούμενοι τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, συμφώνησαν στην αγοραπωλησία βρέφους ένα μήνα μετά την γέννησή του, έναντι του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ.

Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σε παρκινγκ σούπερ - μάρκετ στη Πάτρα η συμφωνηθείσα συνάντηση μεταξύ των αστυνομικών και των δυο προαναφερόμενων αλλοδαπών. Οι τελευταίοι έφεραν μαζί τους δυο ακόμα ομοεθνείς τους, μια γυναίκα και έναν άνδρα ηλικίας 30 και 31 χρόνων αντίστοιχα. Όπως πρόεκυψε από τις συνομιλίες, η 30χρονη είχε γεννήσει πριν από λίγες ήμερες ένα αγόρι το οποίο παρέδωσαν στους προσποιούμενους ως αγοραστές αστυνομικούς, λαμβάνοντας προκαταβολή 5.000 ευρώ.

Τη στιγμή εκείνη επενέβησαν άλλοι αστυνομικοί και συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα, ενώ η Ασφάλεια ερευνά την συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες αγοραπωλησίες βρεφών.

zougla.gr