Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν στα μεσημβρινά τους δελτία και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων, την νέα σύνθεση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το δελτίο του δημόσιου καναλιού RaiTre, «ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε ως νέο υπουργό οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον τρόπο αυτό θέλησε να δείξει ότι λαμβάνει υπόψη του τις πιο άκαμπτες θέσεις και απόψεις της αριστεράς, η οποία, στο πλευρό των διαδηλωτών, αμφισβητεί τις περικοπές που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Η ανταποκρίτρια του καναλιού από τις Βρυξέλλες, τονίζει ότι «η συντηρητική αντιπολίτευση ένιψε τας χείρας της, θέτοντας ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Το δελτίο του τηλεοπτικού καναλιού Tg5, (ιδιοκτησίας του ομίλου Μπερλουσκόνι) από την μεριά του υπογραμμίζει ότι «οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις που επέβαλλε η Ευρώπη και υποσχέθηκε η σοσιαλιστική κυβέρνηση, συγκρούονται με την κοινή γνώμη η οποία τις θεωρεί μια τραγωδία, σαφώς σοβαρότερη από τον κίνδυνο χρεοκοπίας».

Ο δε σχολιαστής της εφημερίδας «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» Αντόνιο Φερράρι τονίζει ότι «με την νέα κυβέρνηση, πολλά πράγματα αλλάζουν: ο πρωθυπουργός δέχθηκε να τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην θέση του Απόστολου της απόλυτης λιτότητας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για νίκη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον μορφή πυραμίδας, αλλά σχήμα διευθυντηρίου, με τον πρωθυπουργό και δέκα υπουργούς». Σύμφωνα με τον κ. Φερράρι, «η όλη προσπάθεια, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα είναι εύκολη. Για τον κ. Βενιζέλο αυτή είναι η πρόκληση από την οποία θα κριθεί το μέλλον του μέσα στο κόμμα και την χώρα. Για τον Παπανδρέου πρόκειται για αποστολή που απορρέει από την αναγκαιότητα ενός συμβιβασμού. Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν οι αγορές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook