Οι λάτρεις του Μπάσκετ «3 on 3» θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους στο αντίστοιχο Τουρνουά που διοργανώνει η “Chania Big Three” στο Πολυτεχνείο Κρήτης το σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το «1ο Τουρνουά Basket 3on3» έχουν ξεκινήσει ήδη και θα συνεχίζονται μέχρι και την παραμονή έναρξης της διοργάνωσης (1/7).
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές : «Το τουρνουά 3on3 είναι μία μη κερδοσκοπική αθλητική εκδήλωση, έτσι το κόστος εγγραφής είναι στα 3 ευρώ ανά αθλητή, προκειμένου να καλυφθούν μέρος των εξόδων της διοργάνωσης. Φυσικά θα υπάρξουν και ΔΩΡΑ για τους νικητές, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα!!».

Πέρα από τους αγώνες θα γίνει και διαγωνισμός τριπόντων με τους ενδιαφερόμενους να δηλώνουν την συμμετοχή τους μαζί με αυτήν για την ομάδα τους.

Οι κανόνες διεξαγωγής του Τουρνουά είναι οι εξής:

«1) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ηλικίες και τα φύλα. Οι ομάδες μπορούν να είναι μεικτές.

2) Η ομάδα αποτελείται από 3 έως 4 παίκτες .Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη, ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.

3) Με περιστροφή κέρματος θα επιλεγεί η ομάδα που θα έχει πρώτη την κατοχή της μπάλας. Αυτομάτως το «βελάκι» δείχνει την αντίπαλη ομάδα.

4) Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.

5) Μετά από καλάθι , αλλάζει η κατοχή της μπάλας.

6) Η αμυνόμενη ομάδα όταν αποκτήσει την κατοχή της μπάλας μετά από κλέψιμο, ριμπάουντ, airball ή οποιοδήποτε λάθος της επιτιθέμενης ομάδας, πρέπει να βγάλει τη μπάλα έξω από την γραμμή των 3 πόντων, για να σκοράρει.

7) Τα σουτ μέσα από την γραμμή των 6,25 και n ελεύθερη βολή, μετρούν για 1 πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την γραμμή των 6,25 μετρούν για 2 πόντους.

8) Μετά τη συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από τον παίχτη που κερδίζει το φάουλ.

9) Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα time out διάρκειας 45’’.

10) Οι ομάδες μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές σε κάθε νεκρό σημείο του αγώνα.

11) Επιτρέπεται η άμυνα ζώνης.

12) Σε περίπτωση αμφισβητούμενης φάσης, η ομάδα την οποία δείχνει το «βελάκι», παίρνει τη μπάλα στην κατοχή της, για την άμεση λήξη της διένεξης και την αποφυγή…παρεξηγήσεων. Αμέσως μετά το «βελάκι» αλλάζει κατεύθυνση και δείχνει την άλλη ομάδα.

13) Κάθε παιχνίδι τελειώνει στους 16 πόντους, πλην του μικρού και του μεγάλου τελικού που λήγουν στους 21. Σε περίπτωση ισοπαλίας στους 15 πόντους (ή αντίστοιχα στους 20 σε μικρό και μεγάλο τελικό), είναι αναγκαία η διαφορά 2 πόντων από την αντίπαλη ομάδα.

14) Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να φορούν μεταλλικά αντικείμενα (αλυσίδες ,δαχτυλίδια, κλπ. ) αφού αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αντιπάλων, αλλά και των ίδιων.

15) Σε περίπτωση που υπάρχει πληγή αίματος ή αίμα σε ρούχα κάποιου διαγωνιζομένου αυτός θα πρέπει να γίνει αλλαγή, να φροντίσει την πληγή και να αλλάξει, προκειμένου να επανέλθει στο παιχνίδι.

16) Καμία βίαιη και αντιαθλητική συμπεριφορά (ύβρεις, χτυπήματα, κλπ.) από παίκτη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή! O παίχτης θα αποβάλλεται οριστικά από το τουρνουά, η αντίπαλη ομάδα θα έχει το δικαίωμα να εκτελέσει μια ελεύθερη βολή και να πάρει τη μπάλα στην κατοχή της.

17) Ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση οι επίσημοι κανονισμοί καλαθοσφαίρισης της Ε.Ο.Κ.

18) Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθε !».

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

6973522661 (Αντώνης)
6997057379 (Στέλιος)

Και στις διευθύνσεις:
www.facebook.com/chania.big.3
chaniabig3.blogspot.com

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook