Η πρώτη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την ιδιότητά του ως υπουργού Οικονομικών είναι με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Απόστολος Ταμβακάκης πέρασαν το απόγευμα της Παρασκευής το κατώφλι του υπουργικού γραφείου, σε μία ένδειξη του προβληματισμού που κυριαρχεί για την ελληνική οικονομία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο τραπεζικό σύστημα.

Η συζήτηση είναι προφανώς εφ’ όλης της οικονομικής ύλης, ενώ προφανώς έχει τη σημασία του το ότι την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, για την κάλυψη της οποίας το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει μεγάλες προσδοκίες στις ελληνικές τράπεζες.

Μία άλλη συνάντηση που “περιμένει” τον νέο υπουργό Οικονομικών είναι αυτή με τον ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία έχει προκηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα ξημερώματα της Δευτέρας, με φόντο την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει επιπλέον ποσοστό της ΔΕΗ.

“Όπως ήδη είναι γνωστό η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ από την Δευτέρα 20 Ιούνη ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Διαισθανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης ως υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση και για να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση, δημόσια, απευθύνει αίτημα άμεσης συνάντησης (εκ των πραγμάτων μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι) τόσο με τον κ. Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον ΥΠΕΚΑ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να αποσαφηνισθούν οι θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και το μέλλον της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας μας. Επιχείρησης που φτιάχτηκε με το υστέρημα του Ελληνικού λαού”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook