«Επιτέλους, τέλος!» αναφωνούν με ικανοποίηση πολίτες, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον Άγιο Νικόλαο, καθώς μετά από την πολύμηνη αναμονή και το κλείσιμο –σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο- της παιδιατρικής κλινικής,  υπεγράφη η μετακίνηση του παιδιάτρου στο Νοσοκομείο της περιοχής.

Η υπογραφή της μετακίνησης υλοποιήθηκε χθες, γεγονός που σημαίνει πως ουσιαστικά από σήμερα, Τρίτη, ο παιδίατρος θα βρίσκεται στο νοσοκομείο και η παιδιατρική κλινική θα λειτουργεί κανονικά.

Να υπενθυμίσουμε πως η μετακίνηση του παιδιάτρου είχε εξελιχθεί σε…σίριαλ, εδώ και μήνες, καθώς από τον Νοέμβριο του 2014 περίμεναν την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την μετακίνηση παιδιάτρου από την Ικαρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο λειτουργούσε με μία παιδίατρο μετά την συνταξιοδότηση 3 γιατρών τα τελευταία ισάριθμα χρόνια. Το δεδομένο αυτό ανάγκαζε τη παιδίατρο από το Νοσοκομείο της Νεάπολης και το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδου να εκτελεί εφημερίες στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν (σε ένα βαθμό) οι ανάγκες.

Βέβαια, τα προβλήματα με τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο, δεν σταματούν στην προσθήκη ενός γιατρού. Κενά υπάρχουν και στην Ουρολογική Κλινική, στην οποία υπάρχει μονάχα ένας γιατρός τον τελευταίο 1,5 χρόνο αν και είναι η μοναδική στο νομό Λασιθίου, η Ορθοπεδική που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε τις μισές μέρες του μήνα ενώ επίσης υπάρχουν κενά σε ωριλά, αναισθησιολόγους και στο ακτινολογικό.

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει και με την κάλυψη των αδειών και των ρεπό καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που τους οφείλονται μέχρι και 100 ημέρες από ρεπό άδειες.

Σε όλα τα παραπάνω, μέσα στην θετική είδηση της μετακίνησης του παιδιάτρου, την έκδηλη απογοήτευσής τους εκφράζουν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου μετά και την πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ξανθό.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook