Το εγκώμιο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου πλέκει σε χθεσινό δημοσίευμα της η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου \”De Tijd\”, κάνοντας λόγο για έναν «αξιόπιστο συνομιλητή» των ευρωπαίων ομολόγων του που μπόρεσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία με «επιδέξιο» τρόπο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Σημειώνει ωστόσο ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ταυτιστεί από την ελληνική κοινή γνώμη με την πολιτική σκληρής λιτότητας και για το λόγο αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός φερόταν αποφασισμένος να τον «θυσιάσει» κατά τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό.

Σύμφωνα εξάλλου με το δημοσίευμα, τόσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν όσο και το ΔΝΤ ζητούν από τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να στηρίξουν αναφανδόν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας.

Όπως σημειώνεται, κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο προκειμένου να παρασχεθούν σαφείς εγγυήσεις και να καμφθούν οι αντιρρήσεις διάφορων ευρωπαϊκών χωρών που δεν βλέπουν με καλό μάτι την συνέχιση χορήγησης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα με στόχο την κάλυψη των δανειακών της αναγκών μετά τα μέσα του 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook