Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη την ημέρα της 25ης Μαρτίου στη Λέσχη Αξιωματικών Χανίων. Εισέρχεται στη Λέσχη ο Γιάνης Βαρουφάκης (ήταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους εορτασμούς), φορώντας το γνωστό σακάκι του (αυτό με την κόκκινη ρίγα) και άσπρο πουκάμισο (μέσα από το παντελόνι).

Πηγαίνει κατευθείαν σε έναν συνταγματάρχη, τον χαιρετά στρατιωτικά και του λέει: «Κύριε συνταγματάρχα, δεχόμαστε επίθεση…». Ο συνταγματάρχης τον κοίταξε έκπληκτα: «Από ποίους δέχεστε επίθεση, κύριε υπουργέ;» ρώτησε. Και ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεχόμαστε επίθεση από τον… Ντράγκι». Ο συναταγματάρχης τον κοιτούσε απορημένα και θα συνέχιζε να τον κοιτάζει έτσι όταν στην «παρέα» προστέθηκε και ο Στ. Θεοδωράκης.

Και σας μεταφέρω ευθύς αμέσως τον διάλογο που ακολούθησε ενώπιον του συνταγματάρχη και άλλων δύο αξιωματικών του Στρατού Ξηράς: «Γιάνη, αύριο θα στείλεις τις μεταρρυθμίσεις;» ρώτησε ο κ. Θεοδωράκης. Ο υπουργός πάλι με το γνωστό χαμογελαστό ύφος απάντησε: «Σου είπα μην πιστεύεις αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι». Ο κ. Θεοδωράκης επέμενε «δεν τα λένε οι δημοσιογράφοι, η κυβέρνηση το ανακοίνωσε». Τότε ο κ. Βαρουφάκης αναγκάστηκε να κόψει τους αστεϊσμούς και να απαντήσει: «Ξέρεις, οι μεταρρυθμίσεις είναι έτοιμες, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι αυτές. Είναι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις». Και η συζήτηση έκλεισε εκεί γιατί κάποιοι τον πλησίασαν και ήθελαν να βγουν… σέλφι μαζί του!

nnn

Για την ιστορία, σας ενημερώνω ότι όσοι συνομίλησαν στα Χανιά με τον κ. Βαρουφάκη διαπίστωσαν (παρά τους χαριεντισμούς με τις selfies) ότι κάτι συμβαίνει με τον πάλαι ποτέ λαλίλαστο υπουργό: «Ηταν κομμένα τα φτερά του» μου είπε κάποιος, ενώ ένας άλλος (πολιτικός αυτή τη φορά) με διαβεβαίωσε ότι «συμπεριφέρεται ωσάν να έπεσε σε δυσμένεια». Είπε και αυτόν τον γρίφο στον πολίτη να τον στηρίξει όταν έρθει η ρήξη και επέφερε μεγαλύτερη σύγχυση. Τι να πω; Θα δείξει λίαν συντόμως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook