Στη δικαιοσύνη οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι οι τρεις συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για την απρόκλητη επίθεση και τον ξυλοδαρμό του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, το βράδυ της Τετάρτης στην Σπλάντζια Χανίων.

Η δίκη ωστόσο αναβλήθηκε για την Δευτέρα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να διαφωνούν με την κατηγορία που απαγγέλθηκε τονίζοντας πως η επίθεση σε βάρος του γιατρού είχε ανθρωποκτόνα πρόθεση.

Εν τω μεταξύ, έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες κόσμου για να αποδοκιμάσουν την “φασιστική” όπως καταγγέλουν επίθεση σε βάρος του γιατρού.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επιτέθηκαν στο γιατρό επειδή υπερασπίστηκε αλλοδαπούς τους οποίους  οι ίδιοι είχαν νωρίτερα, εξυβρίσει ασκώντας ρατσιστική λεκτική βία.

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία ενώ με σειρά ανακοινώσεων φορείς και συλλογικότητες, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για ότι συνέβη ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ζητώντας παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook