Παρέμβαση στα ταμεία των εξωτερικών Ιατρείων του ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 1η Απριλίου το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτια Καζαντζάκη», το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας, η Λαϊκή Επιτροπή Νοτίων Συνοικιών, η Λαϊκή επιτροπή Ανατολικών Συνοικιών, η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίουκαι η ΟΓΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Κοινή πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην δημόσια – δωρεάν υγεία και στην πρόνοια. Για να παρθούν άμεσα μέτρα από τη κυβέρνηση για τη τραγική κατάσταση στα 2 Νοσοκομεία του Ν. Ηρακλείου.

Τα 2 νοσοκομεία στενάζουν από έλλειψη προσωπικού όλων των κατηγοριών.

Ενδεικτικά στο  ΠΑΓΝΗ λείπουν 500 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα η αναμονή των ασφαλισμένων που μπαίνουν στις λίστες να κρατάει για μήνες και οι ουρές για ένα νούμερο να ξεκινάνε από τις 5 το πρωί !

Μέχρι σήμερα από την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων

μειώθηκαν κατά 150 τα νοσοκομειακά κρεβάτια στα 2 νοσοκομεία
60 κρεβάτια δόθηκαν σε ασφαλιστικές εταιρίες ,οργανικές θέσεις καταργήθηκαν.
Έτσι ολόκληρος νομός  έμεινε με 1200 κρεβάτια για να καλύψει 200.000 κατοίκους όταν παλιότερα προβλέπονταν 1350 .

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών

Τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της.

Να μην επιτρέψουμε άλλο να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε για υπηρεσίες Υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε.

Οι Λαϊκές Επιτροπές, τα σωματεία, οι επιτροπές ανέργων, μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία σάς καλούμε σε συσπείρωση και αγώνα.

Για να υπερασπιστούμε τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών μας και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και στα ζητήματα της Υγείας, της Πρόνοιας και της Ασφάλισης.

 Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία – Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές Υγείας του λαού ως “κόστος, γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων”.

Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες Υγείας, των περικοπών στους μισθούς των υγειονομικών, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων. Της αύξησης των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα. Της εφαρμογής των “πλαφόν” στη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων που “πουλάνε” υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του Μνημονίου υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης μας διαβεβαίωσαν ότι “λεφτά δεν υπάρχουν” για την Υγεία, την Πρόνοια, την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία και οι κλινικές που έκλεισαν. Αποφεύγει να δεσμευτεί για να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις, που χρειάζονται για να μην κλείσουν και άλλες κλινικές. Δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε – Να οργανωθούμε στα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές για να παλέψουμε για το δίκιο μας.

Δεν θυσιάζουμε την υγεία και τη ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι προτεραιότητα η υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης στα δικαιώματά μας. Ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της ΕΕ που τους υπηρετεί. Να διεκδικεί την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να στοχεύει στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών. Σε αυτόν το δρόμο να αγωνιστούμε μαζί.

Διεκδικούμε:

Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία  ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση, να εξασφαλιστούν οι ελλείψεις σε νοσοκομειακά κρεβάτια.
Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας αστικού  τύπου, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Να στελεχωθούν τα Κέντρα υγείας στην ύπαιθρο  οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στα ταμεία των εξωτερικών  ιατρείων του ΠΑΓΝΗ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Απρίλη στις 8.00 π.μ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook