Εβδομάδα κοινής δράσης, από Δευτέρα, 30 Μαρτίου, έως την Κυριακή, 5 Απριλίου, στον Πλατανιά!

Πρόκειται για μια εξόρμηση στις γειτονιές του χωριού Πλατανιάς, καλλωπιστικού κυρίως χαρακτήρα, για την οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιά φρόντισε να συσπειρώσει τους πάντες!

Στην εβδομάδα κοινής δράσης «Όλοι μαζί για το χωριό μας», που θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα, 30 Μαρτίου, έως την Κυριακή, 5 Απριλίου, συμμετέχουν όλοι οι φορείς του Πλατανιά, όπως ο Σύλλογος Επαγγελματιών «Ιάρδανος», οι εκπρόσωποι του χωριού στο Δήμο (Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικό), επαγγελματίες του τουρισμού και απλοί κάτοικοι, αλλά και όλα τα σχολεία! Μαζί με αυτούς, και ο Δήμος Πλατανιά, που ανέλαβε να υποστηρίξει δυναμικά την ιδέα του Πολιτιστικού.

Η εβδομάδα «Όλοι μαζί για το χωριό μας» έχει πρωτίστως συμβολικό χαρακτήρα, αλλά και ουσιαστικό.

Συμβολικό, ως προς την ανάγκη οι κάτοικοι του χωριού να αντιμετωπίζουν το χωριό τους σαν προέκταση του σπιτιού τους ή της επιχείρησής τους, και για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι το περιβάλλον, να μην αδιαφορούν αλλά να απαιτούν το καλύτερο!
Ο ουσιαστικός χαρακτήρας της εβδομάδας «Όλοι μαζί για το χωριό μας» θα φανεί από το αποτέλεσμα, μιας και θα δείξει πως με πολύ απλά πράγματα (ασβέστη, λουλούδια, φροντίδα όλων των κοινόχρηστων χώρων, μάζεμα καταχωνιασμένων σκουπιδιών κ.ά.), σχεδόν με μηδενικό κόστος, με πολύ όμως μεράκι και διάθεση συνεργασίας, οι γειτονιές του χωριού μας μπορούν να μεταμορφωθούν, αλλάζοντας πρωτίστως τη διάθεση των ίδιων των κατοίκων του, αλλά και την εικόνα που ένα τόσο τουριστικό χωριό θα δείξει στους επισκέπτες του, ντόπιους και ξένους.

Η συνάντηση προετοιμασίας θα γίνει το Σάββατο, 28 Μαρτίου, ώρα 5.30 μ.μ., στα γραφεία του Πολιτιστικού μας συλλόγου, προκειμένου να οργανωθούν ομάδες που θα αναλάβουν συγκεκριμένα καθήκοντα, σε συγκεκριμένες γειτονιές του πάνω χωριού κυρίως, αρχίζοντας όμως από την κεντρική πλατεία του Πλατανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook