Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στα Χανιά η δεύτερη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών που αφορούσε το Ξίφος Μονομαχίας.

Το Πρωτάθλημα έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Κλειστού Γυμνστηρίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Μαρτίου.

Συμμετείχαν Αθλητές και Αθλήτριες 18 έως 20 ετών από περίπου είκοσι Σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με Εφήβους και Νεάνιδες που ειχαν μπει στη δεκαεξάδα στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι θεαματικοί και αμφίρροποι ορισμένες φορές, αγώνες ανέδειξαν αδιαφιλονικητη πρώτη δύναμη στην κατηγορία τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας που κατάφερε να κατακτήσει και τα τέσσερα κύπελλα, τόσο το: Ατομικό και Ομαδικό Νέων Ανδρών  όσο και το  Ατομικό και Ομαδικό Νέων Γυναικών.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Aνδρών πρώτευσε ο Νίκος Τσώκας (ΟΞΙ Φλώρινας). Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε με 15-9 του Γιάννη Καραπιδάκη (Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς). Την τρίτη θέσημοιράστηκαν οι Αστέριος Τσώκας (ΟΞΙ Φλώρινας) και Δημήτρης Χαντζόπουλος (ΟδυσσέαςΧαλανδρίου)

Στις Νέες Γυναίκες πρωταθλήτρια Ελλάδος στέφθηκε η Γεωργία Αθανασίου (ΟΞΙ Φλώρινας), η οποίακέρδισε 15-8 την Πέρσα Πανταζίδη (Π.Γ.Σ.). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Νικολέτα Χατζησαράντου (Μακεδονική Λέσχη), Μυρτώ Σταρατζή (Οδυσσέας Χαλανδρίου)

Στα ομαδικά τόσο στους νέους, όσος και στις νέες είχαμε πολύ μεγάλο ντέρμπι. Οι δύο αγώνες κρίθηκαν στον πόντο. Στους νέους άνδρες ο ΟΞΙ Φλώρινας  (Ζαχαρόπουλος, Ν. Τσώκας, Στ. Τσώκας,Κωνσταντινίδης) επιβλήθηκε πολύ δύσκολα του Οδυσσέα Χαλανδρίου (Μέκρας, Φιλιππούσης,Χατζόπουλος, Κούδας), 40-39. Την τρίτη θέση πήρε η Α.Λ. Μεσσαράς (Πατσιανωτάκης, Φουστανάκης, Τσακιράκης, Γουρλεμάκης).

Στις Νέες γυναίκες και πάλι ο ΟΞΙΦ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι Κεβρεκίδου, Μοσχοπούλου,Αθανασίου, Καλυβιάνου επιβλήθηκαν με οριακή διαφορά του Οδυσσέα  Χαλανδρίου (Μαντζάνα,Σταραντζή, Παναγιωτακοπούλου) με 44-43. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιριδα: (Ροδοπούλου,Νικολοπούλου, Χαντζή).

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε στο ατομικό με δύο αθλητές, τον Ιωάννη Στιούκη και το Γιώργο Βιδαλάκη. Ο Στιούκης κατέλαβε τη δωδέκατη θέση ενώ ο Βιδαλάκης περιορίστηκε στην τριακοστη. Την Κυριακή η ομάδα συμπληρώθηκε με τους Πέτρο Δημητρόπουλο και Χαρίλαο Δόλγυρα. Αντιμετώπισε την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς από την οποία και έχσε με 45 – 33 και κατέλαβε τελικά την έκτη θέση.

Στις Νέες Γυναίκες ξεκινήσαμε στο ατομικό με τις Νεάνιδες  Αλίκη Μαστοράκη και Ειρήνη Ελληνιτάκη. Η Μαστοράκη τραυματίστηκε νωρίς και εγκατέλειψε ενώ η Ελληνιτάκη  κατέλαβε τελικά τη 16η θέση. Στο Ομαδικό η τετράδα συμπληρώθηκε με τις Βιργινία Κλάδου και Αικατερίνη Τζιλιβάκη. Αντιμετώπισε τον Οδυσσέα Χαλανδρίου, αποκλείστηκε και κατέλαβε τελικά την έκτη θέση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας εμπιστεύτηκε για δεύτερη συνεχη χρονιά τη διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Χανία. Το 2014 διοργανώσαμε με πλήρη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών ενώ φέτος το αντίστοιχο των Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. 

Η Περιφέρεια Κρήτης/Αντιπεριφέρεια Χανίων,η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων με τη συμπαράσταση του Δήμου Χανίων, του Εθνικου Αθλητικού Κέντρου Χανίων, της ΑΝΕΚ LINES και χορηγών επιχειρήσεων των Χανίων συνεργάστηκαν άψογα με αποτέλεσμα  αγώνες υψηλού επιπέδου και θεαματικότητας. Οι θεατές και τις δύο ημέρες των αγώνων είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν συναρπαστικούς και θεαματικές αναμετρήσεις τόσο στο ατομικό το Σάββατο όσο και στο Ομαδικό την Κυριακή. Οι αγώνε καλύφτηκαν τόσο από τα έντυπα όσο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ καθ’όλη τη διάρκειά τους.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Ξιφασκίας και Γραμματέας  της  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Ξιφασκίας κος Δημήτρης Κοντός, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και Τεχνικός Διευθυντής των αγώνων κος Χάρης Τσολάκης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου, Προέδρων – Κριτών Οπλομαχίας κος Δημήτρης Χατζησαράντος, o Πρόεδρος της Σκοπευτικής Λέσχης Κρήτης κος. Μανώλης Κουριδάκης

Από την πολιτεία τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κυριάκος Κώτσογλου, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κος Μανώλης Αδοντάκης και η υπεύθυνη Αθλητικών της Αντιπεριφέρειας Χανίων κα Κατερίνα Ζομπανάκη καθώς και εκπροσωπος το Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Κυδωνίας και Αποκορώνου. Όλοι εκφράστηκαν με τα κολακευτικότερα λόγια για την υψηλη αθλητική και οργανωτική ποιότητα.

Η Α.Λ.Ξ.Χανίων απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει την ικανότητα και τους πόρους να διεξάγει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου με τη συμπαράσταση των τοπικών αρχών και επιχειρήσεων τους οποίους και ευχαριστεί εγκάρδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook