Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία μπροστά από τη Βουλή οι «Αγανακτισμένοι» αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας για 24η ημέρα, ενώ ετοιμάζονται για το νέο πανευρωπαϊκό κάλεσμα της Κυριακής.

Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία για να ακούσουν την ομιλία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος συμμετείχε μαζί με πανεπιστημιακούς στις συζητήσεις με θέμα την άμεση δημοκρατία. Η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ η προσέλευση παρέμεινε μεγάλη μέχρι τα μεσάνυχτα.

Νωρίτερα το απόγευμα, η πλατεία είχε γεμίσει με συριακές σημαίες, όταν Σύροι ενώθηκαν που πραγματοποιούσαν ξεχωριστή πορεία από την Κλαυθμώνος ενώθηκαν με τους διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα τόσο κατά του Μνημονίου όσο και κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Παράλληλα, η εταιρεία λειτουργίας του μετρό και οι Διασώστες του ΕΕΣ έστησαν την Παρασκευή σταθμό πρώτων βοηθειών στο σταθμό του Συντάγματος ώστε, όπως αναφέρουν, να «μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις βεβαρημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται από τις ογκώδεις διαδηλώσεις».

Υπενθυμίζεται πως στην απεργία της Τετάρτης, την ημέρα της μεγάλης προσέλευσης στο Σύνταγμα, τραυματίες από την πλατεία -αρκετοί με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των δακρυγόνων- είχαν μεταφερθεί με τους συρμούς του μετρό σε κοντινούς σταθμούς, όπως το Μέγαρο Μουσικής, για να τους παραλάβουν από εκεί τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη

Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τους «Αγανακτισμένους» της Ελλάδας «που διαδηλώνουν κατά των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας», όπως αναφερόταν σε σχετικό φυλλάδιο που διένεμαν στους περαστικούς.

Τα άτομα που έλαβαν μέρος στην ειρηνική αυτή εκδήλωση, ανάμεσά τους και ομογενείς πανεπιστημιακοί, κρατούσαν ελληνικές και αμερικανικές σημαίες, καθώς και σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας.

Επίσης, κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα (ελληνικά και αγγλικά) υποστήριξης στον ελληνικό λαό, κατά των μέτρων λιτότητας και του μνημονίου.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία ατόμων και όχι ομογενειακών φορέων, παρέδωσαν στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας ψήφισμα που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και προς τα ΜΜΕ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook