Στο αεροδρόμιο του Αράξου επέστρεψε αργά το βράδυ του Σαββάτου, λόγω βλάβης, το μεταγωγικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί μεταφέροντας με κινητή ιατρική μονάδα στην Βενετία της Ιταλίας τον μικρό Αλέξανδρο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή να μεταβεί στον Άραξο ένα δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος, προκειμένου να μεταφέρει τον Αλέξανδρο και τους γιατρούς που τον συνοδεύουν στην Βενετία.

Το απόγευμα του Σαββάτου με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λεπτή χειρουργική επέμβαση στον 4χρονο από τους Ιταλούς γιατρούς που έφτασαν στη χώρα μας για αυτόν το σκοπό, και οι οποίοι κατάφεραν να συνδέσουν τον μικρό με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας. 

Η περιπέτεια για το παιδί, αλλά και την οικογένειά του, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, όταν παρουσίασε πρόβλημα υγείας και διακομίστηκε από την Πρέβεζα, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Εκεί, οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την προσγείωση στρατιωτικού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Έτσι, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας. 

Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν οι ενέργειες, ώστε να βρεθεί μεταμοσχευτικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούσε να νοσηλευθεί ο μικρός Αλέξανδρος, μέχρι να βρεθεί και το κατάλληλο μόσχευμα. Τελικά, η θετική απάντηση ήρθε από το πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.

Σύμφωνα με ανθρώπους του συγγενικού περιβάλλοντος του μικρού Αλέξανδρου, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για να γίνουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για τη μεταφορά του παιδιού, αλλά και τη νοσηλεία του στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook