Με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση στα Δικαστήρια Χανίων τη Δευτέρα, όπου θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι τρεις συλληφθέντες για την απρόκλητη επίθεση στον γιατρο Δημήτρη Μακρέα, το βράδυ της 25ης Μαρτίου, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φορέων και συλλογικοτήτων.

Το Σάββατο, στο κέντρο των Χανίων πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενώ ο γιατρός εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί για τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και καλεί σε διαρκή αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων και η ΕΛΜΕ εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες γνωστοποιούν ότι τη Δευτέρα προχωρούν σε στάσεις εργασίας και συγκέντρωση στα Δικαστήρια των Χανίων.

Επίσης η η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για την σημαντική προσφορά του Δημήτρη Μακρέα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον του.

Ανακοίνωση γιατρών ΕΣΥ Ν.Χανίων

Με αφορμή την δολοφονική επίθεση που υπέστη ο συνάδελφος και συναγωνιστής  μας Δημήτρης Μακρέας από ομάδα φασιστών το απόγευμα της 25ης Μαρτίου και την δίκη των 3 κατηγορούμενων για την επίθεση την Δευτέρα 30 Μαρτίου, τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων αποφασίζουν από κοινού στάση εργασίας την Δευτέρα 30/3 από τις 12 το μεσημέρι και ως την λήξη του πρωινού ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού και συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι που συνδιοργανώνουν σωματεία και φορείς της πόλης. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε φαινόμενο φασιστικής και ρατσιστικής βίας και απαιτούμε την  παραδειγματική τιμωρία ΟΛΩΝ όσοι συμμετείχαν στην φασιστική επίθεση.

Τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Χανίων

Με αφορμή την δολοφονική επίθεση που υπέστη ο γνωστός για τη δράση του στα κινήματα αλληλεγ-γύης αλλά και την πολύτιμη ιατρική προσφορά του στην κοινότητα Γενικός Ιατρός Δημήτρης Μακρέας από ομάδα φασιστών το βράδυ της 25ης Μαρτίου και τη δίκη των 3 κατηγορούμενων την Δευτέρα 30 Μαρτίου με την σκανδαλώδη για την επιείκειά της,  πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της “απρόκλητης επίθεσης”, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Δευ-τέρα 30/3 από τις 11 το μεσημέρι και ως την λήξη του ωραρίου για όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού, ώστε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι.

•    Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε φαινόμενο φασιστικής και ρατσιστικής βίας και απαιτούμε την  παραδειγματική τιμωρία ΟΛΩΝ όσοι συμμετείχαν στην φασιστική επίθεση.

•    Προτείνουμε στο Εργατικό Κέντρο και στα άλλα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση κηρύσσοντας κι αυτά στάση εργασίας. Οι προκλήσεις των φα-σιστών και η ανοχή στη δράση τους πρέπει να αντιμετωπιστούν και με τον απεργιακό συντονι-σμό τη μέρα της δίκης. 

Ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

H δολοφονική επίθεση από μέλη του ναζιστικού υπόκοσμου στο πρόσωπο του Γιατρού  Δημήτρη Μακρέα είναι επίθεση ενάντια στην ακρωτηριανή κοινωνία. Γιατί είναι ο γιατρός,  που με αυτοθυσία, αυταπάρνηση  και υπεράνθρωπες προσπάθειες κρατά εδώ και χρόνια ζωντανή την πρωτοβάθμια περίθαλψη στη δημοτική ενότητα του Ακρωτηρίου, περιθάλπτοντας με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και  επαγγελματική συνείδηση, εκατοντάδες ασθενείς καθημερινά στις πολυπληθείς περιοχές των Κουνουπδιανών  και του Αρωνίου, ενώ ο αγώνας που δίνει τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης του Ακρωτηρίου, έχει συντελέσει στην κάλυψη των κενών στα αγροτικά ιατρεία της περιοχής. 

Μια προσφορά που οι Ακρωτηριανοί αναγνωρίζουν και τιμούν στο πρόσωπό του.

Γι αυτό δεν καταδικάζουμε απλά, αλλά  ζητούμε την παραδειγματική τους τιμωρία και απαιτούμε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εγκληματιών που του επιτέθηκαν απρόκλητα με δολοφονικές προθέσεις, ώστε να αναγνωριστούν και να απομονωθούν από την τοπική κοινωνία για να σταματήσει να απλώνεται η βδελυρή τους επιρροή.

Οσο περνάει ο καιρός άλλωστε, ο πόλεμος των ιδεών αρχίζει να δίνει το νικητή που δεν είναι άλλος, παρά η αλληλεγγύη, η αγάπη για το διπλανό μας, η συνείδηση της ανθρωπιάς μας.

Νικούν οι ιδέες που υπερασπίστηκε το βράδι της 25ης Μαρτίου ο Δημήτρης Μακρέας.

Συντονιστική Επιτροπή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook