Γι αυτούς που φευγουν δε χρειαζονται μεγαλα εγκωμια. Δε χρειαζονται μεγαλοι φοροι τιμης.Ουτε φασαρια.Ο μονος κροτος που ακουγεται είναι αυτος της σιωπής.Η σιωπη από το κενο που αφηνει η απουσια.Για όλα τα λογια που ειπωθηκαν,και για οσα δε ειπωθουν ποτε.

Δυστυχως η ζωωδης μανία για επιβολή –εμφυτο χαρακτηριστικο που συνοδευε το ανθρωπινο είδος ηδη από τους homo sapiens-μετρα ακομα ένα θυμα. Το πανελληνιο κατακλυσθηκε από κειμενα με κροκοδείλια δακρυα για τη βασανιστικη καθημερινοτητα του Βαγγελη,ο οποιος υπο το βαρος της ψυχολογικης πιεσης δεν αντεξε…

Ξαφνικα ο Βαγγελης Γιακουμακης εγινε ο Βαγγελης μας,το παιδι που υποδεχθηκε στα σπλαγχνα της η Κρητη για να εγκατασταθει στη προωρη- κι όμως κατά τ’ άλλα μονιμη- κατοικια του.Δεν θα  μπορουσα παρα να διερωτηθω ποσοι αλλοι τετοιοι ‘’Βαγγεληδες’’καθημερινα βιωνουν μια κολαση επι γης.

Τιποτα από αυτά δε θα συνεβαινε αν μπορουσαμε εστω για ένα λεπτο να νιωσουμε πραγματικα την απογνωση,τη μοναξια και το πονο του παιδιου αυτου.

Ομως σε μια κοινωνια που συντηρει κάθε λογης τερατα ποσο εφικτο είναι αυτό? Μαθαμε να σιωπουμε.Γιατι η σιωπη δε φερει ευθυνες,γιατι η σιωπη δεν ‘’ξεβολευει΄΄.

Προτιμησαμε και προτιμουμε να δικαζουμε και να επιβαλλουμε δογματικα τις αποψεις μας αντι να κανουμε διαλογο,να βγαζουμε ακριτα και βεβιασμενα συμπερασματα χωρις να   θετουμε τυχον ζητηματα  υπο αμφισβητηση ή κριτικη.

Ολοι μας- ως επι συνολου-αλλοιωμενα ‘’ανθρωποειδη’’ από την ιδια γραμμη παραγωγης,με παρωχημενες αντιληψεις .Μαθαμε να αποκαλουμε τον ευαισθητο  ‘’αδυναμο’’,τον πραο και εναρετο  ‘’φιλασθενο΄΄και ‘’περιθωριακο’’,τον δηθεν επιβλητικο καγκουρα της διπλανης πορτας ‘’μαγκα’’.Ειναι λοιπον η ιδια η κοινωνια ως αρθρωμενο συνολο πολιτων ικανη όχι μονο να δημιουργει αλλα και να συντηρει τετοιου ειδους συμπεριφορες?ποσο οξυμωρο και αντιφατικο είναι το παραπανω..

Η θρασυδειλία της ανωνυμίας, η τσάμπα μαγκιά η προστατευμένη, κανείς να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Σιγουρα κανενας και τιποτα δεν μπορει να αναπληρωσει το πονο των γονεων,καμια δικαιοσυνη και καμια νεμεσις.

Η κοινωνια όμως ΧΡΩΣΤΑΕΙ στο Βαγγελη μια απαντηση στην ερωτηση ‘’γιατι΄΄.Οχι μονο δεν μαθαινουμε από τα λαθη μας αλλα τα επαναλαμβανουμε σε κάθε ευκαιρια.Ναι,απευθυνομαι σε ολους αυτους που θεωρουν ότι Κρητη σημαινει μονο μπαλωθιες,νταηδες με hilux,ναρκωτικα και οπλα.

Μια απαντηση θα δωσω σε εσας τους πολιτισμενους.Ο Καζαντζακης ελεγε ‘’υπαρχει μια φλογα στη Κρητη,κατι πιο δυνατο από τη ζωη και το θανατο μαζι.Υπαρχει η περηφανια,το πεισμα και η παλικαρια,κατι που σε κανει να χαιρεσαι και συναμα να τρομαζεις που εισαι ανθρωπος’’

Τιποτα άλλο  δεν εμεινε λοιπον,περα από την ευχη για καλο ταξιδι

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook