Για σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, με χρηματοδοτικό κενό που υπερβαίνει τα 20 δισεκ. ευρώ και οδηγεί σε τρίτο πακέτο διάσωσης, κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο πληροφορίες που διαθέτει. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel, η τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ), όπως την αποκαλεί, εκτιμά ότι, παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς, δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος. «H προηγούμενη κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ εφέτος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα απομείνει τίποτα από αυτό» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι των δανειστών στο γερμανικό περιοδικό.

Προσέθεταν ότι η χρηματοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί από τον Ιανουάριο απόρροια της έλλειψης μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Όπως σημειώνει το Spiegel, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα αναθεώρησε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 στο 0,3% του ΑΕΠ.

«Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ότι σύντομα πιθανώς να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις» καταλήγει το Spiegel. 

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα. 

Σημειώνεται ότι από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι θέλουν να πειστούν για την εφαρμογή των δεσμεύσεων της 20ης Φεβρουαρίου, μην κρύβοντας τις επιφυλάξεις τους. 

«Είναι ενθαρρυντικό σημάδι ότι υπάρχει δέσμευση για εποικοδομητική συζήτηση, μετά τις συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Ωστόσο, απομένει ακόμη πολλή δουλειά» επισημαίνουν. 

«Οι συζητήσεις στο Brussels Group, θα συνεχισθούν τουλάχιστον και την Κυριακή» δήλωναν το Σάββατο από το Μαξίμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook