Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου υπό τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Σκουρλέτη Πάνο, με την συμμετοχή του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων καθώς και εκπροσώπων των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Δύο και πλέον ώρες, οι συμμετέχοντες έθιξαν τα θέματα των εργασιακών σχέσεων στον Τουρισμό, τα θέματα των Συμβάσεων, την αποκατάσταση της υποχρεωτικότητας και επέκτασης προς όλους, την πρακτική άσκηση καθώς και τις επιταγές εισόδου με τη συνακόλουθη υποκατάσταση θέσεων εργασίας από τους εργοδότες. Επιπλέον, υπό συζήτηση τέθηκαν και οι προτάσεις ενίσχυσης των εποχικά εργαζόμενων με θεσμική κατοχύρωση της θέσης τους και την στήριξη τους με αύξηση των μηνών επιδότησης της εποχικής ανεργίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Σκουρλέτη Πάνο να δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει στην άμεση κατάθεση του Νομοσχεδίου για τις Συμβάσεις και τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), εκφράζοντας την βούληση του να προβεί στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων των εργαζομένων στα Τουριστικά Επαγγέλματα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook