Την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 10.00πμ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τη δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου : Πρόκειται για μία δράση εθελοντικής προσφοράς που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ομίλου Eurobank EFG και η οποία ξεκίνησε το 2010 με αφορμή τον εορτασμό της 100ετίας του Ελληνικού Προσκοπισμού με στόχο να προάξει το σεβασμό στη φύση και να αναδείξει την πρωτοβουλία των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα το Σ.Ε.Π.

καλεί τους πολίτες όλης της χώρας να συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρισμού και αποψίλωσης περιαστικών δασών, αλσυλλίων και πάρκων με στόχο την πρόληψη και προστασία από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές.

Στο Ηράκλειο πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας από την Πλατεία Ελευθερίας στις 10.00π.μ., η Περιβαλλοντική αυτή Δράση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πρόσκοπων - Λόφος Βίγλα και στην ευρύτερη περιοχή των Ενετικών Τειχών.

Καλούμε όλους τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση του εθελοντισμού.