Αυτή είναι η –επί της ουσίας- απάντηση που εισπράττει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για τις (μη) εξελίξεις στην ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

«Προσπαθούμε να κλείσουμε κάποιο ραντεβού για να ενημερωθούμε και εμείς για τις προθέσεις τις νέας πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει κάτι τέτοιο καταστεί δυνατό αν και έχουμε επισκεφτεί το Υπουργείο για άλλους λόγους» αναφέρει σχετικά ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη Νοεμβρίου του 2014, δηλαδή λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2015, ο τότε αρμόδιος Υπουργός κ. Αθανασίου είχε επισκεφτεί το Ηράκλειο καταθέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση του νέου κτιρίου ανακοινώνοντας μάλιστα πως θα προχωρούσε κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους που διανύουμε με την έκδοση των τευχών δημοπράτησης έτσι ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

Η πτώση της τότε συγκυβέρνησης που ακολούθησε, οι εκλογές του Γενάρη, η νέα συγκυβέρνηση και η προσπάθεια «συνεννόησης» με τους…θεσμούς και τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να απεγκλωβιστεί η ελληνική οικονομία, έχουν προφανώς αφήσει σε δεύτερη μοίρα τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

«Οι μελέτες υπάρχουν και είναι θέμα πολιτικής βούλησης να προκηρυχτεί ο σχετικός διαγωνισμός. Επειδή ωστόσο η προηγούμενη κυβέρνηση προωθούσε τη συγκεκριμένη διαδικασία υλοποίησης μέσω ΣΔΙΤ, δεν μπορώ γνωρίζω αν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης ταυτίζονται με αυτές της προηγούμενης. Σε ανεπίσημο επίπεδο, οι τοπικοί βουλευτές αναφέρουν πως το ζήτημα είναι πρόωρο καθώς  υπάρχουν πιο επείγοντα ζητήματα που απασχολούν το Υπουργείο ενώ αντίστοιχα θέματα παραμένουν ανοιχτά και σε άλλες πόλεις της χώρας», αναφέρει ο ίδιος, ενώ μιλώντας για την ασφάλεια το κτιρίου που σήμερα στεγάζονται οι δικαστικές (και όχι μόνο) αίθουσες επί της Δημοκρατίας εξηγεί: «Υπάρχει μία ανταλλαγή αλληλογραφίας και από το πρωτοδικείο προς το Υπουργείο και τεχνικές υπηρεσίες που έχουν εμπλακεί από την αρχή αλλά είναι κάπως αντιφατικά τα συμπεράσματα και οι διαπιστώσεις για το αν υπάρχει κίνδυνος στατικότητας ή όχι ή αν απλώς χρήζει κάποιων παρεμβάσεων και επιδιορθώσεων που δεν είναι τόσο σοβαρές αλλά όπως καταλαβαίνετε και εμείς, ως Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, είμαστε αναρμόδιοι για να κρίνουμε επί αυτών των ζητημάτων. Αναμένουμε επίσημα πορίσματα και αποφάσεις που δεν υπάρχουν μέχρι τώρα. Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα, διότι τίθενται και ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται το κτίριο».

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook