Το ελληνικό χρέος και η ανεργία ενώ αποτελούν σημαντικά μέρη της οικονομικής κρίσης, έπονται του βαθύτερου προβλήματος που είναι η αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας να επενδύσει και να διαμορφώσει συνθήκες παραγωγής.

Αυτό επεσήμανε ο τ. Υπουργός και Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Χριστοδολάκης αναλύοντας τις τρεις απειλές της ελληνικής οικονομίας, την ανεργία, το χρέος και την αποεπένδυση και πόσο αυτές είναι αλληλένδετες.

 
 

Ο κ. Χριστοδουλάκης μικώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και τα Εργαστήρια Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Σχολή ΜΠΔ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, περιέγραψε το τριπλό αδιέξοδο της ελληνικής οικονομίας με την  παρατεινόμενη ύφεση και ανεργία, το διογκούμενο δημόσιο χρέος και την  μαζική από-επένδυση που έχει απαξιώσει το παραγωγικό δυναμικό τα  τελευταία χρόνια.

Τόνισε ότι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας έχει φτάσει το 25%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τη συρρίκνωση που υπέστησαν άλλες οικονομίες οι οποίες αναγκάστηκαν αν προσφύγουν στο ΔΝΤ.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook