Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110 Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ξεκίνησαν ήδη τα σεμινάρια στις Σχολές Αστυνομικών της χώρας , αρχής γενομένης από τη Σχολή Ρεθύμνου.

Τα σεμινάρια αυτά γίνονται από εξειδικευμένα στελέχη των ως άνω Φορέων μετά από άδεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος μας είναι οι νέοι αστυνομικοί να ενημερωθούν γύρω από την υπάρχουσα νομοθεσία στην χώρα μας για τα ζώα , τον ρόλο και τις υποχρεώσεις της αστυνομίας στα εγκλήματα κατά των ζώων, να αναλυθούν οι έννοιες της παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης των ζώων, η υποχρέωση των αστυνομικών οργάνων να δρουν αυτεπάγγελτα αμέσως μετά την ενημέρωσή τους με οιονδήποτε τρόπο για αδίκημα κατά ζώου, να τονιστεί η αναγκαιότητα συνεργασίας με τα φιλοζωικά σωματεία και γενικά με τον κάθε πολίτη , ο οποιος καταγγέλλει θανάτωση ή κακοποίηση ζώου, να καταδειχτεί ο σημαντικός ρόλος που παίζει η έρευνά τους στην εξιχνίαση του δράστη και κυρίως όταν αυτός είναι κατ΄αρχήν άγνωστος και τέλος το, πόσο μεγάλη συνάρτηση έχει η παιδική βία ενάντια στα ζώα σε μια σειρά εγκλημάτων στην ενήλικη ζωή του δράστη.

Σχετικά με αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι μελέτες επιστημόνων καταγράφουν τα παρακάτω.

Το 99% όσων κακοποίησαν ζώο είχαν καταδικαστεί και για άλλα εγκλήματα.
Το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία είχαν προηγομένως κακοποιήσει ζώα.

Το 61,5 % από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχαν επιτεθεί και σε ανθρώπους.
Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχουν παραδεχτεί , οτι έχουν κακοποιήσει ζώα.

Οι φοιτητές αστυνομικοί στην Σχολή Ρεθύμνου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σεμινάριο και οι ερωτήσεις που έγιναν μετά από αυτό κατέδειξαν το ενδιαφέρον των νέων αυτών παιδιών για τα θέματα γύρω από τα ζώα.

Ενδιαφέρον ευχάριστο προκάλεσαν σε μας και οι ερωτήσεις τους γύρω από τα εξωτικά ζώα και την πώλησή τους σε pet-shops, γύρω από τα άλογα του ιπποδρόμου και τα σκυλιά των κυνοδρομιών.

Το επόμενο σεμινάριο πραγματοποιείται στην Σχολή Γρεβενών και στην Σχολή Σητείας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούν οι Αναστασία Μπομπολάκη και Βάσω Τάκη \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook