Μετά τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας απο τις 11 το πρωί της Πέμπτης προκειμένου και οι καθηγητές να μπορέσουν να παραστούν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Δικαστήρια για την δίκη των τριών που κατηγορούνται για την επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή την δολοφονική επίθεση που υπέστη ο γνωστός για τη δράση του στα κινήματα αλληλεγ-γύης αλλά και την πολύτιμη ιατρική προσφορά του στην κοινότητα Γενικός Ιατρός Δημήτρης Μακρέας από ομάδα φασιστών το βράδυ της 25ης Μαρτίου και τη δίκη των 3 κατηγορούμενων την  Πέμπτη 2 Απριλίου με την σκανδαλώδη για την επιείκειά της,  πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της “απρόκλητης επίθεσης”, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη 2/4 από τις 11 το μεσημέρι και ως την λήξη του ωραρίου για όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού, ώστε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 11 το μεσημέρι.

•    Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε φαινόμενο φασιστικής και ρατσιστικής βίας και απαιτούμε την  παραδειγματική τιμωρία ΟΛΩΝ όσοι συμμετείχαν στην φασιστική επίθεση.
•    Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων θα συμμετέχει στην συζήτηση με τον ιατρό Δ. Μακρέα την Τετάρτη  1/4 στις 9.00  το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο και καλεί και τους συναδέλφους να την παρακολουθήσουν.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook