Τα πλούσια μαλλιά είναι ότι πιο όμορφο και πιο ελκυστικό για κάθε γυναίκα. Όλες μας θέλουμε να έχουμε εντυπωσιακά μαλλιά και αυτό είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο. Προσπαθούμε με διάφορα tips να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή, ώστε να είναι εντυπωσιακά αλλά πόσα από αυτά τελικά έχουν πραγματικά αποτέλεσμα;

Διαβάστε μερικούς μύθους που έχουν επικρατήσει γύρω από τη φροντίδα των μαλλιών.

-Όταν βγάζουμε με το τσιμπιδάκι μία άσπρη τρίχα, φυτρώνουν περισσότερες. Εάν βλέπουμε να αυξάνονται οι λευκές τρίχες δε φταίει το τσιμπιδάκι αλλά το άγχος ή κακή διατροφή, οι ορμόνες και άλλοι λόγοι. Αποφεύγουμε να βγάζουμε τις λευκές τρίχες με τσιμπιδάκι μόνο και μόνο για να μην τραυματίσουμε τον θύλακα και να μην ξαναβγεί η τρίχα.

-Για μαλλιά λαμπερά, βουρτσίζουμε πολλές φορές πριν κοιμηθούμε. Η υπερβολή σε όλα τα πράγματα κάνουν κακό. Τα βουρτσίσματα πρέπει να είναι απαλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί διανέμουν τα φυσικά έλαια ομοιόμορφα κατά μήκος της τρίχας, και διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού, με αποτέλεσμα οι θύλακες να οξυγονώνονται και η τρίχα να διατηρείται υγιής.

-Τα μαλλιά συνηθίζουν το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε συστηματικά. Μπορούμε να το αλλάζουμε επειδή βαρεθήκαμε το άρωμα ή την υφή, και όχι για άλλο λόγο. Οι λόγοι που κάνουν τα μαλλιά μας να φαίνονται θαμπά, ξηρά ή ταλαιπωρημένα, είναι άλλοι και δεν φταίει για την εικόνα αυτή το σαμπουάν.

-Η ψαλίδα θεραπεύεται. Η ψαλίδα στα μαλλιά μας είναι ένδειξη φθορά τους και ο μόνος τρόπος για αν την αντιμετωπίσουμε είναι το κούρεμα των άκρων των μαλλιών. Εάν θέλουμε μπορούμε μόνο να αποτρέψουμε την εμφάνισή της, με συνθέσεις όπως σέρουμ με σιλικόνη και ειδικά λιπίδια, που «γεμίζουν» τους πόρους της τρίχας ή conditioner που δεν ξεβγάζονται.

-Όταν κοιμόμαστε με βρεγμένο κεφάλι, κάνουμε κακό στα μαλλιά. Η ποιότητα των μαλλιών δεν επηρεάζεται η υγεία μας όμως σίγουρα, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα ξυπνήσουμε με πονοκέφαλο

-Πρέπει να κουρεύουμε πιο συχνά τα μαλλιά μας, αν θέλουμε να τα μακρύνουμε. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 2 εκατοστά τον μήνα και αυτό δεν αλλάζει. Το «φρεσκάρισμα» στις άκρες απομακρύνει την ψαλίδα και κάνει τα μαλλιά πιο υγιή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook