Τελευταία ενημέρωση: 13:05

Ντόμινο καταλήψεων και στην Κρήτη από ομάδες αντιεξουσιαστών που δηλώνουν αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την λειτουργία φυλακών τύπου Γ.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι καταλήψεις στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων αλλά και στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο, ενώ από σήμερα το πρωί τελεί υπό κατάληψη το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Γιάννη Μιχελογιαννάκη, προχώρησαν σήμερα αντιεξουσιαστές

Στη 13:00 περίπου το μεσημέρι, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, με αφορμή την κατάληψη στο γραφείο του:

Είναι αλήθεια ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν κατά το παρελθόν πολλές φορές συμπεριφορές ακραίες, όσον αφορά τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και μαχητικά κινήματα αλληλεγγύης, ασχέτως αν είχαν δίκιο ή άδικο, να καταστέλλονται.

Γνωρίζω καλά τα αιτήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δηλαδή, την κατάργηση του 187α, την κατάργηση του Ειδικού Κατασταλτικού Νόμου, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την απελευθέρωση και μη εμπλοκή συγγενών, την απελευθέρωση κρατουμένων με αναπηρία και τη σωστή χρήση του DNA.
 
Ως γιατρός σέβομαι την απεργία πείνας και ανησυχώ.
 
Οφείλουμε ως πολιτεία να ακούσουμε τις φωνές και αυτών των κινημάτων.
 

Κινητοποιήσεις και πορείες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατειλημμένης Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, σήμερα το απόγευμα στις 5.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «για τους τρομονόμους, τα κατασταλτικά μέτρα και την εφαρμογή τους», ενώ θα υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία με τους απεργούς πείνας.

Για αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου έχει προγραμματιστεί πορεία αλληλεγγύης με συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών.

Ολόκληρη η 3η ανακοίνωση της κατειλημμένης Βασιλικής του Αγίου Μάρκου

Διανύουμε την 31η  μέρα απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων. Η υγεία των απεργών επιδεινώνεται. Ήδη, το μεγαλύτερο μέρος αυτών βρίσκεται σε νοσοκομεία. Ωστόσο,  ο υπουργός δημοσίας τάξης Γ. Πανούσης, προκειμένου να διατηρηθεί το κράτος δικαίου, εξαγγέλλει την πολιτική της μη-ανοχής απέναντι στους «κουκουλοφόρους», τους αναρχικούς και όλους αυτούς που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Συγχρόνως αυτή η συνέχιση της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους εξοντώνει, τόσο ηθικά όσο και φυσικά, τους πολιτικούς κρατούμενους. Αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η εκδικητική εισαγγελική απόφαση που αρνήθηκε την απελευθέρωση της συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου. Ταυτόχρονα,  ο Μ. Νικολόπουλος, μέλος της Σ.Π.Φ., είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση καθώς βρέθηκε πολύ κοντά στην ανακοπή καρδιάς, ενόσω ο Σύριζα έστηνε το δικό του θέατρο στη βουλή.

Παράλληλα, σύντροφοι που έχουν καταλάβει την πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών δέχονται από χθες αλλεπάλληλες κρούσεις για εκκένωση με αποκορύφωμα το κάλεσμα για αντισυγκέντρωση από τον ίδιο τον πρύτανη. Από χθες έχουν ξεκινήσει συλλήψεις περιμετρικά του κτιρίου, που έχουν φτάσει τις δέκα. Στη Θεσσαλονίκη επίσης προσήγαγαν 16 άτομα έξω από την κατάληψη Radio Revolt ώστε να τους αποτρέψουν να φτάσουν στην προσυγκέντρωση της πορείας.

Συνεχίζοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, η αριστερή κυβέρνηση περιθωριοποιεί ξεκάθαρα τον αγώνα των απεργών πείνας, προσπαθώντας να διαλύσει τις εστίες αντίστασης που έχουν δημιουργηθεί.

Σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους-ισσες μας, συνεχίζουμε να κρατάμε τη βασιλική του Αγίου Μάρκου κατειλημμένη, λειτουργώντας τη σα κέντρο αγώνα. Γνωρίζοντας τη βαρύτητα της πολιτικής και ιστορικής συγκυρίας που διανύουμε, καθώς και τη σημασία των αιτημάτων που διακυβεύονται στον αγώνα αυτό, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε ανυποχώρητα εντείνοντας τις δράσεις μας, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας.

Ούτε βήμα πίσω.

Τετάρτη 01/04, 17:30

Εκδήλωση για τους τρομονόμους, τα κατασταλτικά μέτρα και την εφαρμογή τους. Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας, σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και της απεργίας πείνας. Θα ακολουθήσει συνέλευση της κατειλημμένης βασιλικής του Αγίου Μάρκου για την οργάνωση περαιτέρω δράσεων αλληλεγγύης.

Πέμπτη 02/04, 18:00, Πλ. Λιονταριών

Πορεία Αλληλεγγύης

Συνέλευση κατειλημμένης Βασιλικής Αγίου Μάρκου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook