Κινητοποίηση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου στο νοσηλευτικό ίδρυμα διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου, για τις συνθήκες εργασίας, την μη πληρωμή των δεδουλευμένων και την κατάργηση του 5ευρω.

Η στάση εργασίας, προειδοποιητικού χαρακτήρα, διάρκειας δύο ωρών (από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 10) αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε λόγω της δεινής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες του νοσοκομείου καθώς όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «η μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων το 2015 μειώθηκε κατά 22,9% από την προηγούμενη κυβέρνηση και η εφαρμογή των περικοπών από τη νέα κυβέρνηση μαζί με τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού έχουν τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ. Η υποβάθμιση και η συρρίκνωση όλων των δημόσιων δομών Υγείας του νησιού μας και η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους ασθενείς στο ΠΑΓΝΗ. Περισσότεροι από 103 χιλιάδες ασθενείς το 2014 εξετάστηκαν στα εξωτερικά του ιατρεία και 97 χιλιάδες αντιμετωπίστηκαν στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου».

Την ίδια ώρα, η κατάσταση, παρά την αλλαγή της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, με τους ασθενείς, όπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους να αναμένουν στις ουρές από τα μεσάνυχτα για να κατορθώσουν να κλείσουν κάποιο ραντεβού: «Τα χαράτσια στην Υγεία παραμένουν αντί να καταργούνται, το 5ευρω, που όλο εξαγγέλλεται η κατάργησή του, ακόμα ισχύει. Οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν στα Απογευματινά Ιδιωτικά Ιατρεία μη μπορώντας τις πολύμηνες καθυστερήσεις των πρωινών Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων. Το απαράδεκτο καθεστώς στο κλείσιμο των ραντεβού κάθε πρώτη του μήνα με εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν στις ουρές από τα μεσάνυχτα και αρκετοί να μην καταφέρνουν να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού γιατί στις 9 έως 10 σε αρκετά ιατρεία έχουν εξαντληθεί και να περιμένουν ως την πρώτη του επόμενου μήνα με αμφίβολο αποτέλεσμα προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ διεκδικούν:

Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και πλήρη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να σταματήσει η εντατικοποίηση, η εξουθένωση και η παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων. Αξιοπρεπείς μισθούς για αξιοβίωτη ζωή.

Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, εφημεριών, υπερωριών, νυχτερινών κλπ.

Κατάργηση του 5ευρω και κάθε χαρατσιού στην Υγεία. Ολοήμερη δωρεάν λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου με αξιοπρεπή και άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών.

Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Αποκλειστικά πλήρη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook