Με σύνθημα «το βιβλίο είναι ανοιχτό παράθυρο προς τον κόσμο της γνώσης», ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου την Πέμπτη 2 Απριλίου. 

Στο πλαίσιο αυτό διατέθηκαν σε μικρούς μαθητές του Δήμου Ηρακλείου έντυπα με το μήνυμα της ημέρας και μια αφίσα, που κυκλοφορούν ταυτόχρονα σε σχολεία σε όλο τον πλανήτη με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Τα έντυπα δώρισε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Αντιδημαρχία Παιδείας  ενώ πραγματοποιήθηκε κλήρωση προκειμένου να μοιραστούν στις σχολικές μονάδες λόγω του περιορισμένου αριθμού τους.

Οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ηρακλείου που κληρώθηκαν, παρέλαβαν σήμερα  τα έντυπα από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη, η οποία ευχαρίστησε θερμά τη Βικελαία Βιβλιοθήκη και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού , κυρία Αριστέα Πλεύρη, για την προσφορά αυτή

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει 

Το 2015 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το μήνυμα έγραψε η Marwa Obaid Rashid Al Aqroubi, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και Πρόεδρος του Τμήματος των ΗΑΕ της ΙΒΒΥ, με εξαιρετική δραστηριότητα στην εκτέλεση προγραμμάτων για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, τόσο στη χώρα της όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου οι πολεμικές συγκρούσεις ή οι φυσικές καταστροφές έχουν δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις για τα παιδιά με σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή τους . Την αφίσα τη φιλοτέχνησε η Nasim Abaeian. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook