Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία επιχειρήσεων αλλά και σε εργαζόμενους οι οποίοι ενόψει Πάσχα παραμένουν απλήρωτοι, έχει δημιουργήσει η τριήμερη κατάληψη στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Γιάννη Μαργαρώνη η κατάληψη των γραφείων ήδη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις που ζημιώνουν, σε μια δύσκολη συγκυρία, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα

– Μπαίνει φρένο σε  εξαγωγές επιχειρήσεων προς τρίτες χώρες λόγω αδυναμίας παραλαβής απαραίτητων εγγράφων

– Δεκαπέντε εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου παραμένουν απλήρωτοι

– Τα προγράμματα ΤΟΠΣΑ “έχουν παγώσει” και κάθε μέρα που περνάει χάνεται πολύτιμος χρόνος

– Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο δεν λειτουργεί

– Σεμινάρια και εκδηλώσεις ακυρώνονται.

Δυστυχώς φαίνεται ότι ένα υγιής φορέας με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, οδηγείται, με έναν προκλητικά αδικαιολόγητο τρόπο, σε αναστολή της λειτουργίας του, από καταληψίες που στην ουσία θίγουν ποιούς; εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Ο κ. Μαργαρώνης εξέφρασε σε έντονο ύψος την δυσαρέσκεια του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί χαρακτηρίζοντας την κατάληψη ακατανόητη μιας και το ΕΒΕΧ  δεν εκπροσωπεί ούτε την κυβέρνηση, ούτε τον ΣΕΒ, αλλά εκπροσωπεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προωθεί τοπικά προϊόντα, απασχολεί εργαζόμενους που πληρώνει το ίδιο και γενικά έχει θετικό πρόσημο στην τοπική κοινωνία. Το κτίριο του ΕΒΕΧ δεν είναι δημόσιο, ωστόσο φαίνεται ότι καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μπαίνει εύκολα στο στόχαστρο των καταληψιών, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδα αντιεξουσιαστών κάνει κατάληψη σε αυτό.

Υπενθυμίζεται, ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται καταλήψεις κτιρίων από αντιεξουσιαστές – με την διαφορά όμως ότι πρόκειται για δημόσια κτίρια ή γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ,  με τους καταληψίες να τάσσονται υπέρ των απεργών πείνας και κατά της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ.

Οι καταλήψεις έχουν πάρει τη μορφή ντόμινο με αποκορύφωμα το γεγονός ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, περίπου 20 άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, παραβίασαν την κεντρική είσοδο της Βουλής, έφτασαν μέχρι το προαύλιο, φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας και κατά των φυλακών τύπου Γ ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook