Σε απάντηση του από 30.03.2015 Δελτίου Τύπου της Γ.Ε.Η όσον αφορά την διοργάνωση των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ 2015 στο κλειστό γήπεδο των ΤΕΙ την περασμένη Κυριακή 29 Μαρτίου, το Δ.Σ του Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ  σε συννενόηση με την ΠΑ.ΣΥΠΚΟ επιθυμεί να τοποθετηθεί ως εξής:

1.    Οι αγώνες διεξήχθησαν βάσει των όσων ορίζουν οι υπάρχοντες κανονισμοί και τηρήθηκαν απόλυτα όλα οι διαδικασίες καθώς αξιολογούνται από την Επιτροπή Κρήτης πιο πριν.  Η συνεργασία τόσο με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, τόσο και με τα υπόλοιπα σωματεία της Κρήτης είναι άψογη και καταλυτική για την επιτυχία  όλων των αγώνων στο ετήσιο καλεντάρι.

2.    Στην προκήρυξη των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ  από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (όπως αυτή έχει δημοσιευτεί στο  επίσημο site) αναφέρεται ότι για την διαιτησία των  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ευθύνονται τα σωματεία και οι προπονητές των σωματείων. Οι διαιτητές δεν ορίζονται  από την ΠΑ.ΣΥΠ.ΚΟ  λόγω του ότι οι εν λόγω αγώνες έχουν  καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα και χαρακτηρίζονται ως μη βαθμολογούμενοι.

Θεωρούμε ότι τέτοια ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ στους καιρούς που διανύουμε με εχθρικό χαρακτήρα και  διάθεση για κακόβουλες πράξεις, δεν  προάγουν  ούτε την ανάπτυξη του αθλήματος  -τον αθλητισμό- ούτε καν το αθλητικό ιδεώδες,  Πόσο μάλλον όταν  όλα τα σωματεία μπορούμε να ενεργούμε από κοινού προκειμένου να περιορίσουμε τα όποια προβλήματα . Οποιοσδήποτε έχει οποιαδήποτε ένσταση- απορία , μπορεί πάντα πιο πριν να απευθυνθεί στο Δ.Σ του Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ.

Ο σύλλογός μας πιστός στην στάση του μέχρι τώρα, δεν επιθυμεί συνέχιση επί του θέματος καθώς εμπλέκεται σε ζητήματα που αφορούν την Ξιφασκία και μόνο! Τις όποιες ενστάσεις –απορίες του για όλα τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν τις κάνει στους άμεσα εμπλεκόμενους και στην ομοσπονδία που ανήκει με ειλικρίνεια και διάθεση για συνεργασία, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους αθλητές του!  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook