Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την απόφαση του απερχόμενου Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Α. Γρηγοράκη για την ανανέωση τρίμηνης μετακίνησης  νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου προς το ΠΑΓΝΗ, εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

“Καταγγέλλουμε την απόφαση του απερχόμενου Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Α. Γρηγοράκη με ημερομηνία 31/3/2015 για την ανανέωση τρίμηνης μετακίνησης  νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου προς το ΠΑΓΝΗ, τη στιγμή  που η νέα ηγεσία της ΥΠΕ Κρήτης έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε επιστροφή όλου του προσωπικού που έχει μετακινηθεί από το νομό Λασιθίου προς άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Η απόφαση  για την ανανέωση της μετακίνησης είναι απαράδεκτη και προκλητική, γιατί το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα ο μέσος όρος των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό να ξεπερνά τις 65 για κάθε νοσηλεύτρια. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, που πρόσφατα το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου ζήτησε εγγράφως από τη διοίκηση της ΥΠΕ να επιστρέψει μετακινημένες νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, διαφορετικά να εγκρίνει τη συγχώνευση κλινικών.

Με έκπληξη σήμερα διαπιστώσαμε ότι αντί της επιστροφής των μετακινημένων νοσηλευτριών προς το νομό Λασιθίου, δόθηκε παράταση μετακίνησης προς μία από αυτές.

Καλούμε τη νέα ηγεσία της ΥΠΕ με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της περί επιστροφής στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου όλου του μονομερώς μετακινημένου προσωπικού.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για να αποφευχθεί η περεταίρω συρρίκνωση του Νοσοκομείου και για να μπορέσει να προσφέρει πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. 

Καλούμε επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παράλληλα να δημιουργήσει ένα διαφανές σύστημα μετακινήσεων  και μετατάξεων προσωπικού συνδεδεμένο με τις προσλήψεις, έτσι ώστε να λάβει τέλος το απαράδεκτο και ρουσφετολογικό καθεστώς των τρίμηνων μετακινήσεων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook