Το κυβερνητικό σχήμα παρουσίασε ο νεοεκλεγείς Πορτογάλος Πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιου, περιορίζοντας τον αριθμό των υπουργών του από 16 σε 11.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) και το συντηρητικό – εθνικιστικό κόμμα CDS συμφώνησαν στη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, με αποτέλεσμα να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

Η νέα κυβέρνηση της Πορτογαλίας, που καλείται να εφαρμόσει τους σκληρούς όρους δανεισμού της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, περιλαμβάνει δύο γυναίκες, τέσσερεις ανεξάρτητους υπουργούς και έξι νομικούς.

Υπουργός Εξωτερικών ορίστηκε ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος CDS Πάουλο Πόρτας, υπουργός Οικονομικών ο οικονομολόγος Βίκτορ Γκασπάρ και υπουργός Άμυνας ο σοσιαλδημοκράτης Χοσέ Πέδρο Αγκιουιάρ Μπράνκο. Από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα(PSD) θα προέρχονται τρεις ακόμη υπουργοί.

Ανάμεσα στα υπουργεία που καταργήθηκαν είναι το Πολιτισμού.

Ο Πέδρου Πάσους Κοέλιου και ο Πρόεδρος της χώρας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα κάνουν \”αγώνα δρόμου\” προκειμένου το νέο κυβερνητικό σχήμα να αναλάβει καθήκοντα έως τις 23 Ιουνίου, ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε ο Πρωθυπουργός να μπορέσει να εκπροσωπήσει τη χώρα του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook