Ο θόρυβος που κάνουν τα παιδιά είναι «η έκφραση της ζωντάνιας τους» και όχι ένα πρόβλημα από το οποίο θα πρέπει «να προστατευτούν οι πολίτες», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Γερμανός υπουργός Χωροταξίας Πέτερ Ραμζάουερ.

Ωστόσο, οι περισσότεροι συμπατριώτες του δεν ασπάζονταν καθόλου την άποψή του και είχαν «ταράξει» στις μηνύσεις για ηχορύπανση τους βρεφονηπιακούς σταθμούς , που βρίσκονταν κοντά τους.

Λόγω αυτής της κατάστασης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η υπογεννητικότητα έχει χτυπήσει… κόκκινο στη Γερμανία, το Γερμανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε νόμο που απαγορεύει τις μηνύσεις κατά βρεφονηπιακών σταθμών,  για το θόρυβο που κάνουν τα παιδιά.

Με βάση το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα ο θόρυβος των παιδιών ήταν ταξινομημένος στην ίδια κατηγορία με την ηχορύπανση που παράγουν τα εργοστάσια.

Με το νέο νομοθέτημα δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο κι έτσι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα μπορούν να εγκαθίστανται και σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς να επικρέμεται πάνω τους η απειλή μηνύσεων και δικαστικών περιπετειών με τους γείτονες.

Σημειώνεται, ότι το 2009 γεννήθηκαν στη Γερμανία μόλις 651.000 παιδιά,  με συνέπεια   σε κάθε Γερμανίδα να  αντιστοιχούν 1,4 παιδιά.

Μάλιστα, παρά την ελαφρά αύξηση της γεννητικότητας το 2010 ( 678.000 παιδιά),  οι θάνατοι εξακολούθησαν να ξεπερνούν τις γεννήσεις κατά 181.000.


newsbomb

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook