Τελευταία ενημέρωση 15:20

Την ενοχη των δυο απο τους τρεις κατηγορουμενους για την επιθεση στον γιατρο Δημητρη Μακρέα ζητησε ο Εισαγγελεας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανιων.

Ο Εισαγγελεας στην αγόρευση του ζητησε την αθώωση του κατηγορούμενου Χ. ο οποιος δεν αναγνωρίστηκε και επομένως δεν ειχε σχέση με την επίθεση.

Για τους άλλους δυο ζητησε την ενοχη τους για την κατηγορια της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης απο κοινου.

Ο Σ. να κηρυχθεί ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο Κ. να κηρυχθεί ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Επισης είπε πως στην επίθεση συμμετείχαν και αλλοι οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν και θα παραγγείλει ξεχωριστή προανακριτική ερευνα.

Νωριτερα ο Εισαγγελεας κατέθεσε προς αξιοποίηση το βιντεο απο κάμερα καταστήματος στο οποίο εχει καταγράφει η στιγμή του πρώτου χτυπήματος αλλα ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε πως δεν αποδέχεται το βίντεο ως αποδεικτικό υλικό.

Επισης  η πολιτική αγωγή ζήτησε τροποποίηση της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας η έστω σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλαβη κατι με το οποίο δεν συμφώνησε  ο Εισαγγελεας.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και αναμενεται η αποφαση του Δικαστηριου.

Νωρίτερα…

Κατάθεση γιατρού Δημήτρη Μακρέα

Υπέστην ξυλοδαρμό απο τα άτομα που αναγνώρισα. Περπατούσα με τη γυναίκα μου όταν ξαφνικά ο Σ. με χτύπησε απο πίσω με ενα παλούκι. Μόλις χτυπήθηκα γύρισα και τον είδα. Έτρεξα στον δρόμο και ξαφνικά είδα μπροστά μου άλλους τρεις που με χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές. Απο αυτούς αναγνωρίζω τον Κ. Με χτυπούσαν κυρίως στο κεφάλι.

Δέκα λεπτά πριν ενώ φεύγαμε με τη γυναίκα μου απο το Κοινωνικό Στέκι, ήρθε μετανάστης και μας είπε πως μια ομάδα του φέρθηκε ρατσιστικά. Προχωρήσαμε προς τη Δασκαλογιαννη  και  είδα τους δραστες που στη συνέχεια με χτύπησαν. Δεν είχα καμιά επαφή μαζί τους γιατι αρχικά έφυγαν απο τα στενά και μετά μου έστησαν  καρτέρι κοντά στην πλατεία της Σπλαντζιας.
Τον τρίτο κατηγορουμενο δεν τον είδα και δεν τον αναγνωρίζω.

– Πριν την επίθεση ο Σ. με έδειξε σε κάποιον ο οποίος δε συμμετείχε στην επίθεση.
– Απο τα χτυπήματα υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης αναπηρίας.

Κατάθεση συζύγου Δ. Μακρέα

Η σύζυγος του γιατρού μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της υποστήριξε:

-Τα ατομα κάτι σχεδίαζαν γιατι ειχαν περίεργες κινήσεις.
-Υπήρχε μια αναστάτωση μετά την καταγγελία του μετανάστη πως προπηλακίστηκε.
-Απο τους κατηγορούμενους αναγνωρίζω τον Σ. που έδειξε τον άντρα μου και μετά από λίγο τον χτύπησε από πίσω. Εκείνη την ωρα εγώ τα έχασα. Έβλεπα 3-4 ατομα να τον εχουν ρίξει κάτω και να του ρίχνουν μπουνιές και κλωτσιές.
-Άρχισα να φωνάζω βοήθεια. Ένα ζευγάρι παρενέβη και οι δράστες έφυγαν.
-Τους δράστες δεν τους ξέραμε και ούτε είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ αυτών και εμάς.
-Πιστεύω οτι υπήρχαν περισσότερα άτομα στον σχεδιασμό της επίθεσης. Υπήρχαν και άλλοι πέραν των 3-4 που επιτέθηκαν, καθώς ενώ καλούσα σε βοήθεια κάποιοι που ήταν εκει, δεν αντέδρασαν καθόλου.

Κατάθεση μάρτυρα και φίλου του γιατρού

-Ενώ ο Δημήτρης ήταν πεσμένος στον δρόμο και πήγα προς τα εκεί, είδα ένα αυτοκίνητο παράνομα παρκαρισμένο σε ένα σημειο όπου έκλεινε ενα παρκινγκ. Το πρόσεξα γιατί μου έκανε εντύπωση που είχε κλείσει το πάρκινγκ.
Ήρθαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για να αφαιρέσουν τις πινακίδες. Τους είπα πως ίσως έχει σχέση με τους δράστες της επίθεσης. Φωτογράφιζα με το κινητό τις πινακίδες όταν ήρθε κάποιος και μου είπε πως αυτό που κάνω είναι παράνομο. Αυτός ηταν ο κατηγορούμενος Κ. όπως διαπίστωσα μετα.
-Οταν πήγα στον φίλο μου που ήταν πεσμένος κάτω τον ρώτησα ποιοί τον χτύπησαν και μου απάντησε πως ήταν χρυσαυγίτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επιτέθηκαν στο γιατρό επειδή υπερασπίστηκε αλλοδαπούς τους οποίους  οι ίδιοι είχαν νωρίτερα, εξυβρίσει ασκώντας ρατσιστική λεκτική βία.

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία και σε φορείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook